Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Agresivní opilec se psy, mladistvý v celostátním pátrání i tagy na bance

Krátký výběr z událostí, které museli plzeňští strážníci řešit o víkendu

29. června 2020 11:58 , aktualizace 12:40

Alkohol Městská policie Vandalství Záchytka Zadržení pachatele Zvířata

     Silně opilý muž se dvěma psy zaměstnal v pátek 26. června dopoledne strážníky městské policie. Notně znaven alkoholem totiž zůstal ležet na schodech bývalého obchodního domu Prior v Plzni na Americké třídě a své psy nechal bez vodítka pobíhat po prašném parkovišti mezi zaparkovanými auty. 
     Při příjezdu strážníků se muž probudil a s velkými obtížemi se mu podařilo se postavit, vzápětí ale začal strážníky urážet, nadávat jim a po chvíli proti nim dokonce vyrazil s mácháním rukama a kopáním. Opilcovo agresivní jednání museli strážníci zklidnit použitím donucovacích prostředků a následně byl muž v poutech transportován na záchytku.
     Jeho volně pobíhající psy odchytli strážníci z odchytové skupiny, a protože se o ně neměl kdo postarat, převezli je do plzeňského útulku. 

     V pátek po sedmé hodině večer v centru města strážníci za stanice Územně strážní služby kontrolovali mladistvého. Při kontrole totožnosti bylo zjištěno, že teprve 17letý teenager je v policejních evidencích na seznamu osob v celostátním pátrání. Po zajištění ho hlídka předala k dalším úkonům mužům zákona. 

     Další událost na Americké třídě strážníci řešili kolem deváté hodiny večer, když jim bylo telefonicky oznámeno, že mladý muž fixem maluje po objektu patřícímu ke Komerční bance.
     Strážníci devatenáctiletého mladíka nalezli nedaleko sedět v zaparkovaném autě s několika kamarády, zajistili ho a protože se k činu doznal, předali celou věc k řešení policistům.

     Poškozování majetku řešili strážníci i před nedělní půlnocí, kdy operační strážník městské policie převzal informaci o poškození dopravního značení v Krátké ulici, kde měla dle svědka žena násilím strhnout značku ze sloupu veřejného osvětlení. 
     Strážníkům, kteří se vydali k místu události, se podařilo na nedaleké křižovatce zajistit podezřelou mladou ženu, která směrovou tabuli pro cyklisty s nápisem „jeď po cyklostezce“ ještě držela v rukách.
     Případ bude oznámen k dořešení přestupkové komisi ÚMO Plzeň 3. 

Foto MP

 






Bezpečnostní služba Sany Guard

Ostraha objektů • Pult centralizované ochrany • Montáže EZS a EPS • Patrolovací služba • Přeprava finančních hotovostí a cenin • Pořádková služba • Poradenská služba v oblasti zabezpečení osob a majetku • Recepční a úklidové služby.