Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Mezinárodní gang rozbit - jeli ve zbraních i uměleckých předmětech

Škoda, kterou gang způsobil, je téměř 80 milionů korun

10. srpna 2017 11:58 , aktualizace 12:26

Zadržení pachatele Zbraně


     Již v listopadu 2015 došlo k vloupání do rodinného domu ve Valči na Karlovarsku, kde byly majiteli odcizeny různé umělecké předměty např. obrazy, portréty, sochy, svícny, šperky, mince, knihy nebo kresby v hodnotě několik desítek milionů korun. 

     Dobře organizovaný gang následně umělecké předměty převezl na Slovensko, kde je uschoval a postupně nabízel k prodeji jak u nás, tak i v jiných zemích. 
     Naši kriminalisté při rozkrývání další trestné činnosti této skupiny lidí začali spolupracovat se Slovenským policejním orgánem NAKA (Národní kriminální agentura), ale hlavní zásluhy patří právě našim kriminalistům, kteří gang zločinců rozkryli.

      "Po dlouhodobém rozpracování byli ve spolupráci se slovenskými policisty zadrženi na Slovensku dva podezřelí muži ve věku 28 a 36 let. Při realizaci případu bylo provedeno několik domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor a pozemků a část uměleckých předmětů v hodnotě nejméně 20 mil. Kč byla zajištěna. Slovenští policisté dále zajistili velké množství zbraní a střeliva související s činností zločineckého gangu. Celková škoda na odcizených předmětech byla vyčíslena na částku až 80 mil. Kč," uvedla mluvčí policie a doplnila, že mladší z mužů navíc na základě „Smlouvy o komisním prodeji“ převzal dva obrazy v hodnotě několika miliónů Kč, které si přisvojil a domluvenou kupní cenu do současnosti neuhradil nebo převzal umělecká díla, která měl zrestaurovat či případně prodat, ale namísto toho si je ponechal. Druhý ze zatím zadržených mužů byl pro změnu v minulosti zase opakovaně soudně trestán. 

     Oběma mužům bylo sděleno obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu krádeže, z přečinů porušování domovní svobody, poškození cizí věci a zpronevěra. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody na pět až deset let.

Video a foto: PČR

Bezpečnostní služba Sany Guard

Ostraha objektů • Pult centralizované ochrany • Montáže EZS a EPS • Patrolovací služba • Přeprava finančních hotovostí a cenin • Pořádková služba • Poradenská služba v oblasti zabezpečení osob a majetku • Recepční a úklidové služby.