Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Motorka skončila vyválená na dlažbě a motorkář v cele

Policisté pronásledovali zfetovaného zloděje ujíždějícího na motocyklu

24. března 2022 09:59 , aktualizace 10:07

Drogy Krádež Nehody Zadržení pachatele

     V úterý 22. března po půlnoci chtěli policisté v Nádražní ulici v Sušici kvůli chybějící registrační značce zastavit a zkontrolovat projíždějící motocykl Yamaha. Motocyklista ale na zákonnou výzvu nezastavil, naopak přidal rychlost a ujížděl po cyklostezce u řeky Otavy a po Nábřeží J. Seitze.

     Policisté za motocyklem samozřejmě vyjeli, přidali se k nim i strážníci městské policie, a společně ho pronásledovali až na křižovatku Palackého ulice a nábřeží J. Seitze, kde motocyklista nezvládl řízení a motocykl položil.
     Policisté muže zajistili a při následné kontrole zjistili, že měl ke snaze ujet hned několik důvodů. "Vyšlo najevo, že pětadvacetiletý muž z obce u Nýrska má od poloviny března letošního roku platný zákaz řízení na dobu tří let a navíc není držitelem řidičského oprávnění," popsala tisková mluvčí policie s tím, že provedená dechová zkouška na alkohol byla u muže s negativním výsledkem. Pozitivní ale byl test na drogy, který ukázal u muže přítomnost THC a pervitinu.
     Řidič se poté odmítl podrobit lékařskému vyšetření i odběrům biologických materiálů. 

     Při řešení mužových prohřešků si navíc policisté všimli podezřelého obsahu batohu, který měl řidič u sebe. Protože pojali podezření, že by se mohlo jednat o ukradené věci, prověřili hned ráno několik obchodů a podařilo se jim potvrdit, že v pondělí po deváté hodině večer muž věci ukradl v Tescu v Hrádecké ulici.

     "Policie případ šetří ve zkráceném přípravném řízení a muž převzal sdělení podezření ze spáchání přečinů krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Navíc je podezřelý i ze spáchání přestupků, které budou postoupeny správnímu orgánu," uvedla mluvčí policie.

Foto PČR

 


TUEBOR General Service

Ostraha objektů • Služba na akcích • Střežení VIP osob • Pulty centrální ostrahy • Projekty PZTS/EZS • Výjezdová jednotka v Plzni, Rokycanech, Sušici, Klatovech, Domažlicích i Tachově • Poradenská činnost