Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Motocyklista náraz do stromu nepřežil

I přes okamžitou pomoc se muže s mnohačetnými zraněními nepodařilo oživit

10. října 2022 16:03 , aktualizace 16:14

Doprava Nehody Smrt

      Včerejší hezké počasí vylákalo na silnice milovníky motocyklů, kteří si chtěli užít poslední dny sezóny na dvou kolech. Bohužel ale během dne došlo i k několika jejich nehodám. O nejvážnější dopravní nehodě v našem kraji, při které motocyklista na dálnici D5 u Plzně zezadu narazil do jedoucího kamionu, jsme již informovali včera.
     Bohužel ale ve stejné době došlo v místě, kde se stýká Plzeňský, Středočeský a Jihočeský kraj k tragické nehodě, při které motorkář zemřel na místě.

      V neděli odpoledne se k několika motorkářům jedoucím od Mirovic do motorkáři oblíbeného grilu v Míšově připojil jim neznámý jezdec na motocyklu Honda CB1000R a pokračoval v jízdě s nimi. U Plíškovic ale v zatáčce nezvládl řízení, vyletěl ze silnice a narazil do stromu.

      Ostatní motorkáři sice muži okamžitě poskytli první pomoc a přivolali záchranné složky. Vzhledem k místu, kde k nehodě došlo, vyjeli hasiči a záchranáři z více krajů, a vzlétl i vrtulník Letecké záchranné služby, muž ale utrpěl tak vážná zranění, že mu již nebylo pomoci a lékař musel konstatovat jeho smrt.

      "Muž narozený v roce 1988 při projíždění pravotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost a dostal se do smyku, který nezvládl. Dostal se vlevo mimo komunikaci, kde narazil do vzrostlého stromu. Muž bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě podlehl," popsala nám nehodu tisková mluvčí policie s tím, že případ dále prošetřují dopravní policisté.


O nehodě u Plzně, ke které došlo přibližně ve stejné době, jsme informovali v článku:

Střet motorkáře s kamionem uzavřel dálnici D5

     V neděli po páté hodině odpoledne došlo na 87. kilometru dálnice D5 ve směru z Plzně na Prahu, tedy mezi sjezdy na Sulkov a Litice, k dopravní nehodě, při které se střetl motocykl Honda s kamionem Scania.

     Z místa bylo hlášeno vážné zranění motocyklisty, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky a dálnice byla ve směru na Prahu asi na hodinu uzavřena.
     Hasiči zajistili místo události a mladého motocyklistu si do péče převzali záchranáři. "Z místa transportujeme muže narozeného v roce 2000 se středně těžkým zraněním na Akutní příjem Fakultní nemocnice Lochotín," uvedla nám tisková mluvčí záchranářů.

     Podle našich informací do kamionu jedoucího v pravém jízdním pruhu ze zatím neznámého důvodu zezadu narazil rychle jedoucí motocyklista. O síle nárazu svědčí jednak ohnuté vidlice motocyklu, ale i stopy přední pneumatiky motocyklu a přilby jezdce na zadní části kamionu.

     Řidič kamionu na místě uvedl, že si nejprve myslel, že silná rána kterou slyšel, bylo prasknutí jeho pneumatiky a teprve až po zastavení zjistil, že motorkář do jeho soupravy zezadu narazil.     

     Policisté u obou řidičů vyloučili požití alkoholu a nehodou se dále zabývají. Provoz na dálnici je již plně obnoven a všem řidičům, kteří vytvořili ukázkovou záchranářskou uličku, bezesporu patří poděkování.

Foto - nehoda u Plíškovic - PČR, nehoda na dálnici - KP