Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Osmnáctiletý motorkář střet s autem nepřežil - aktualizováno

Bohužel přes veškerou snahu všech zasahujících byla resuscitace mladíka neúspěšná

4. srpna 2022 17:06 , aktualizace 17:07

Doprava Nehody Smrt

     Dnes po jedné hodině odpoledne došlo u CT Parku ležícího u sjezdu z dálnice D5 na Tachov a Bor k vážné dopravní nehodě, při které se střetl motocykl s osobním vozem. Z místa bylo hlášeno velice vážné zranění motocyklisty, který by měl být v bezvědomí, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky a z letiště v Líních vzlétl vrtulník LZS.

     Podle informací z místa se motocykl s osobním vozem střetl čelně, motocyklista přes auto přeletěl a dopadl za svodidla. Muži na pomoc přispěchali svědci, poté i policisté a zahájili jeho resuscitaci, ve které pokračovali do příjezdu záchranářů.
     Bohužel přes veškerou snahu byla resuscitace muže neúspěšná a muž utrpěným zraněním na místě podlehl. K ohledání těla byl povolán koroner a vyšetřování nehody si převzali kriminalisté. K zadokumentování místa nehody byly povoláni i specialisté z Drony SIT.

     Po dobu prvotního zásahu byla silnice zcela uzavřena, později byl provoz obnoven kyvadlově.

Aktualizace:

     Policie již potvrdila vyrozumění rodiny zemřelého, a proto již můžeme doplnit informace i fotografie z místa. 
     Podle prvotních informací měl zřejmě nehodu způsobit teprve osmnáctiletý řidič motocyklu Honda nedáním přednosti vozu Volvo, který řídila žena. Tuto verzi svědků zatím ale policie nepotvrdila s tím, že vyšetřování stále pokračuje.
     Při této nehodě utrpěl řidič motocyklu vážná zranění, kterým na místě podlehl. "Alkohol byl u řidičky osobního vozidla na místě dopravní nehody vyloučen dechovou zkouškou. Řidička ani spolujezdec nebyli při nehodě zraněni. Místo po celou dobu šetření nehody regulovali dopravní policisté, v tuto chvíli je již zcela průjezdné. Tachovští kriminalisté se nehodou dále zabývají," doplnila informace mluvčí policie.

Foto KP a HZS

Během posledních tří dnů jen v našem kraji zahynulo na silnicích již lidí 5 lidí

Při tragické nehodě zahynul jeden dospělý a dvě děti

     Ve středu před pátou hodinou odpoledne došlo na 117. kilometru dálnice D5 na úrovni Benešovic k tragické dopravní nehodě, při které kamion jedoucí směrem na Rozvadov prorazil středová svodidla a střetl se se třemi osobními vozy. Nejhůře dopadl vůz Audi, náraz do něj musel být obrovský, kamion osobní vůz doslova rozmetal a odrazil do silničního příkopu.

     Dálnice byla v obou směrech uzavřena, na místo vyjely všechny záchranné složky a vzlétl i vrtulník LZS. Posádka osobního vozu bohužel při střetu utrpěla velmi vážná zranění a přes veškerou poskytnutou pomoc řidič a dvě děti utrpěným zraněním na místě podlehli. "Na místě zemřely tři osoby,  jeden dospělý a dvě děti," uvedla tisková mluvčí policie. 
      "Na místě zasahovaly pozemní posádky a letecká záchranná služba. Leteckou cestou byla při vědomí transportována asi čtyřicetiletá žena se středně těžkými zraněními na Emergency Fn-Lochotín. Řidič kamionu utrpěl lehčí zranění a byl pozemním posádkou transportován na Akutní příjem Fakultní nemocnice. Muž a dvě děti z osobního automobilu utrpěli zranění neslučitelné se životem, lékař na místě konstatoval jejich úmrtí," upřesnila tisková mluvčí záchranářů.

      Hasiči zajistili místo události i protipožární opatření, z nákladního vozu unikající palivo se ho snaží jímat do nádob a na místo míří protichemický kontejner ze stanice Košutka.
      K zadokumentování místa dopravní nehody byli povoláni specialisté z Drony SIT.

      Na místo byl povolán koroner a vyšetřování nehody si převzali kriminalisté.

      Dálnice je v obou směrech zcela uzavřena a objízdná trasa je vedena přes Kladruby. Uzávěra bude v místě dopravní nehody po dobu odstranění následků trvat v obou jízdních směrech, podle mluvčí policie přibližně na čtyři hodiny.

Foto KP a PČR

Tragická nehoda, na místě jeden mrtvý


     V úterý odpoledne kolem půl páté došlo na silnici číslo 232 mezi Osekem a Rokycany k tragické letecké nehodě. Dle prvotních informací došlo k pádu bezmotorového letadla na osobní automobil. Z místa byla hlášeno velice vážné zranění jednoho člověka.

     Na místo vyjely všechny záchranné složky, vzlétl vrtulník LZS, samozřejmě policie a také vyšetřovatel z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.
     Silnice je zcela uzavřena po dobu šetření nehody, podle informací z místa je odhad uzavření minimálně na tři až čtyři hodiny. Doprava je odkloněna po objízdné trase: od Oseka směrem na obec Díly a od Rokycan u bazénu je odkláněna na Liblín. 

     Bohužel již máme potvrzené, že jedna osoba na místě zahynula. 

Aktualizace

     Větroň zezadu narazil do vozu Škoda Octavia řízeného ženou a jedoucího směrem na Rokycany. Čtyřčlenné posádce, kterou tvořili dva dospělí a dvě děti, se při střetu naštěstí nic nestalo, mladší pilot však bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem.
     Nehodu si na místě přebírají kriminalisté ÚO Rokycany a společně s pracovníky Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod budou zjišťovat příčinu i veškeré další okolnosti nehody.

Foto: HZS, KP