Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Dva motorkáři skončili v nemocnicích

Havárie mimo silnici i střet s osobním autem - ke dvěma nehodám motocyklů došlo krátce po sobě

20. června 2023 18:12 , aktualizace 18:23

Doprava Nehody Záchranáři


     Dnes odpoledne došlo hned ke dvěma nehodám motocyklů se zraněním osob.

     Před třetí hodinou odpoledne došlo na silnici mezi Neurazy a Plánicí na Klatovsku nedaleko Blížanov k dopravní nehodě, při které německý řidič s motocyklem vyletěl ze silnice a havaroval v poli.

     Na místo vyjely všechny záchranné složky, hasiči zajistili místo události a protipožární opatření a záchranáři si do péče převzali zraněného motorkáře. "Muže narozeného v roce 1987 transportujeme se středně těžkým zraněním při vědomi na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň," uvedli záchranáři.
     "Motocyklista se plně nevěnoval řízení a vyjel mimo vozovku. Dechová zkouška byla provedena s negativním výsledkem," popsala nám první nehodu mluvčí policie.

     Ke druhé nehodě, při které se střetl motocykl s autem, došlo po třetí hodině odpoledne mezi Lomcem a Novákovicemi na Klatovsku, kde se střetl motorkář s osobním vozem.

     I v tomto případě k nehodě vyjely všechny záchranné složky a motorkář skončil v nemocnici. "Muže ve věku asi šedesát let transportujeme s lehkým zraněním do nemocnice v Klatovech," uvedli nám záchranáři.

     "Řidič narozený v roce 1959 jel s vozem Toyota Verso po hlavní komunikaci a odbočoval na Novákovice, když do něj zezadu narazil s motocyklem BMW řidič narozený v roce 1961, který dle všeho nedodržel bezpečnostní vzdálenost. Řidič osobního vozu měl dechovou zkoušku na alkohol negativní, u motocyklisty musel být nařízen odběr krve," doplnila mluvčí policie.

     Okolnostmi obou nehod se policisté dále zabývají.

Foto: HZS

Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.