Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Další motorkář zemřel několik dnů po nehodě

Od začátku letošního roku zemřelo v České republice 32 řidičů motocyklů a 2 spolujezdci

14. července 2022 13:40 , aktualizace 15:55

Nehody Smrt

     Již minulý měsíc jsme informovali o varování policistů, že s příchodem letního počasí se dramaticky zvýšil počet nehod motocyklů s fatálními následky.

     Od začátku letošního roku zemřelo v České republice 32 řidičů motocyklů a 2 spolujezdci, polovina z tohoto počtu se odehrála od začátku června.

Přinášíme Vám přehled nejzávažnějších nehod motocyklů za červen a červenec v západních Čechách:

Karlovy Vary

      V úterý 7. června po čtvrté hodině odpoledne došlo v Karlových Varech k dopravní nehodě, při které byl vážně zraněn motorkář.
      "Sedmašedesátiletý řidič osobního automobilu Škoda, jedoucí po účelové komunikaci v ulici Chebská, zřejmě při vyjíždění z místa ležícího mimo silnici nedal přednost v jízdě motocyklu značky Yamasaki, který jel po hlavní pozemní komunikaci. Došlo ke střetu přední části vozidla Škoda s pravým bokem motocyklu, po kterém teprve osmnáctiletý řidič motocyklu upadl na pozemní komunikaci a narazil do zaparkovaného automobilu Toyota," popsal tiskový mluvčí policie.

       Při této dopravní nehodě došlo k vážnému zranění řidiče motocyklu a k nehodě proto vyjely všechny záchranné složky a byl povolán i vrtulník Letecké záchranné služby z Líní. Po ošetření na místě byl mladík s těžkým zraněním nohy letecky transportován na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín.

      Řidič osobního automobilu se po dopravní nehodě podrobil orientačnímu testu na přítomnost a alkoholu, který vyšel s negativním výsledkem. Řidič motocyklu se kvůli špatnému zdravotnímu stavu orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu nepodrobil, ovšem byl u něj nařízen odběr krve.
      Přesná příčina a okolnosti této dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Čachrov

     V neděli 12. června odpoledne před třetí hodinou došlo k tragické dopravní nehodě na silnici z Klatov do Železné Rudy. Dle prvotních informací v blízkosti obce Čachrov do skupinky asi čtyř dětí přecházejících silnici vjel motocyklista a smetl malého chlapce.

     Na místo vyjely všechny záchranné složky a z letiště v Líních také vzlétl vrtulník Letecké záchranné služby. Bohužel i přes obrovskou snahu všech zasahujících chlapec narozený v roce 2013 střet s motocyklem nepřežil a zemřel ještě na místě.

     "Ve 14:43 byla oznámena na tísňovou linku dopravní nehoda motorkáře a chodce u obce Čachrov na Klatovsku.
     Chlapec utrpěl velmi vážná zranění. Na místě byla ihned zahájena laická KPR, vedená operátorem tísňové linky. Posádky ZZS i LZS si ihned po příjezdu a příletu převzaly resuscitaci a pokračovaly v ní dalších 30 minut, bohužel přes veškerou snahu zasahujících se nepovedlo obnovit životní funkce mladého chlapce a lékař na místě konstatoval úmrtí,"
 uvedla nám k této nehodě mluvčí záchranné služby.

     Motocykl značky BMW řídil muž narozený v roce 1989 a jel ve směru od Železné Rudy na Klatovy.

     Policisté v tuto chvíli na místě provádějí krizovou intervenci blízkým zemřelého dítěte. Šetření nehody si převzali kriminalisté a na místě nyní pracuje samozřejmě i koroner.

     Silnice byla po dobu vyšetřování nehody zcela uzavřena a policisté odkláněli dopravu na objízdnou trasu.

Štítary

     Týž den před třetí hodinou odpoledne došlo na silnici mezi Horšovským Týnem a Bělou nad Radbuzou, konkrétně v zatáčce u Štítar, k dopravní nehodě, při které se střetl motocykl s osobním vozem. Podle informací z místa měl muž s motocyklem po střetu ještě narazit do silničních svodidel.

     K nehodě vyjely všechny záchranné složky a mladého motorkáře si do péče převzali záchranáři, kterým asistovali i hasiči. Ti také zajistili místo události a provedli protipožární opatření.
     V průběhu transportu se stav teprve dvaadvacetiletého mladíka bohužel začal prudce horšit a bylo rozhodnuto, že pro něj přiletí vrtulník Letecké záchranné služby z Líní.
    Dobrovolní hasiči tedy připravili místo pro přistání vrtulníku v Horšovském Týně, než ale záchranáři stačili pacienta kolegům z Letecké záchranné služby předat, přes veškerou snahu svým rozsáhlým zraněním podlehl.
     "Posádky muže na místě zajistili v bezvědomí a se zajištěnými dýchacími cestami ho transportovali na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň. Během transportu došlo ke kritickému zhoršení stavu motorkáře, pozemním posádkám ve spolupráci s leteckou záchrannou službu se přes jejich veškerou snahu nepovedlo obnovit životní funkce mladého muže a lékař na místě konstatoval úmrtí," uvedla nám tisková mluvčí záchranářů.

      Podle tiskové mluvčí policie došlo ke střetu poté, co mladý řidič motocyklu Yamaha jedoucí od Bělé nad Radbuzou v mírné pravotočivé zatáčce pravděpodobně vlivem nepřizpůsobení rychlosti nezvládl řízení a motocykl takzvaně položil. "Po pádu se muž i s motocyklem dostal do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozem Ford jedoucím ve směru od Horšovského Týna. Nárazem byl motocykl odmrštěn na svodidla," popsala tisková mluvčí policie.

Rokycany

      V pátek 17. června před čtvrtou hodinou odpoledne došlo ke střetu motocyklu s osobním vozem nedaleko Rokycan. 
     "Dvaačtyřicetiletý muž s vozidlem Škoda Octavia jel po silnici II. třídy č. 183 ve směru od Litohlav na Rokycany a za odbočkou k jedné z místních firem zastavil v koloně vozidel a následně se rozhodl v koloně otočit a vrátit zpět, přičemž přehlédl pětačtyřicetiletého jezdce na motocyklu Yamaha, který v té době kolonu objížděl.
      Když to motocyklista uviděl, začal brzdit, motocykl se dostal do smyku, padl na bok a sunul se po vozovce, kdy narazil do levého boku vozidla Škoda," popsala tisková mluvčí policie.

      Při střetu utrpěl motocyklista zranění, se kterým byl transportován do nemocnice.
      Požití alkoholu u obou účastníků dopravní nehody policisté vyloučili dechovými zkouškami a nehodou se dále zabývají.

Liblín

      V sobotu 18. června před půl sedmou večer došlo k nehodě motocyklu také na Rokycansku, tentokrát v Liblíně.
      "Třiatřicetiletý muž na motocyklu Harley-Davidson jel po silnici II. třídy č. 232 od obce Němčovice směrem na obec Kozojedy, v levotočivé zatáčce v obci Liblín nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal s motocyklem smyk a havaroval na chodník," popsala mluvčí policie.
     I v tomto případě utrpěl řidič motocyklu zranění. Požití alkoholických nápojů před jízdou policisté vyloučili dechovou zkouškou. Dopravní nehodu dále šetří policisté dopravního inspektorátu v Rokycanech.

Nejdek

     Týž den odpoledne došlo v Nejdku v Karlovarské ulici k tragické dopravní nehodě, při které se jezdec na motocyklu Suzuki střetl se zaparkovaným osobním vozidlem.
     Na místo okamžitě vyjely všechny záchranné složky, ale muži již bohužel nebylo pomoci a přes veškerou snahu všech na místě podlehl utrpěným zraněním. Lékař tak bohužel musel u muže narozeného v roce 1991 konstatovat smrt.

     Na místo vyjel koroner a vyšetřování si převzali kriminalisté. Přesná příčina i ostatní okolnosti této dopravní nehody jsou v současné chvíli v šetření. Svědci na místě však uváděli, že muž na motocyklu měl jet vyšší rychlostí, nevybral zatáčku a narazil do auta. 

"Třicetiletý řidiči motocykl značky Yamaha jel po ulici Karlovarská směrem na obec Pozorka, kdy zřejmě v důsledku vysoké rychlosti nezvládl řízení a narazil do zadní části zaparkovaného vozidla značky Suzuki. V důsledku toho došlo k vyjetí motocyklu mimo vozovku a k pádu řidiče, který bohužel utrpěl zranění, kterým na místě podlehl," popsal tiskový mluvčí policie.  

     "U této dopravní nehody zasahovali v sobotu hasiči se dvou jednotek. Hasiči zajistili místo nehody a asistovali odtahové službě. Na místě byla nutná první psychologická intervence pro přítomné příbuzné řidiče motorky," doplnili k nehodě hasiči.

Dobřany

     V úterý 21. června před druhou hodinou odpoledne došlo u Dobřan k dopravní nehodě, při které řidič s motocyklem Yamaha vyjel ze silnice a narazil do zdi budovy.

     Na místo vyjeli záchranáři, kteří muže po ošetření na místě transportovali do nemocnice. "Pětatřicetiletého cizince jsme transportovali se středně těžkým zraněním, ale při vědomí, do Fakultní nemocnice Plzeň," uvedli záchranáři.
     Jak k nehodě došlo nám popsala tisková mluvčí policie: "Cizinec narozený v roce 1993 jel od Dobřan na Lhotu, při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy a vjel do protisměru a dále mimo silnici, kde narazil do kovového sloupku a zděného přístřešku."
     Požití alkoholu bylo u řidiče vyloučeno dechovou zkouškou a policisté se případem dále zabývají.

Boč

      V neděli 26. června krátce před půl druhou ráno došlo v obci Boč, což je část obce Stráž nad Ohří, k dopravní nehodě motocyklu, se kterým řidič doslova projel dřevěným plotem.
     "Pětapadesátiletý řidič jedoucí ve směru z Chomutova směrem do Karlových Varů se zřejmě nevěnoval řízení a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde následně narazil do plotu, který poškodil," popsal nám nehodu mluvčí policie.
       Řidič se po nehodě podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,28 promile. Poté byl převezen k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.
      "Na místě byl řidiči zadržen řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda. Přesná příčina a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou v šetření policistů," doplnil mluvčí.

Chodov

     Týž den před půl druhou odpoledne došlo v Chodově na křižovatce ulic Hlavní, Husova a Jiráskova k dopravní nehodě, při které se střetl osobní vůz Škoda s motocyklem Honda.
      Z místa byli hlášeni dva zranění, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky. Hasiči zajistili místo události a provedli protipožární opatření, záchranáři si do péče převzali mladou dívku a chlapce, které po ošetření transportovali do nemocnice.
      Policisté u obou řidičů vyloučili požití alkoholu dechovou zkouškou. "Z dosavadního šetření vyplývá, že dvaapadesátiletý řidič vozu Škoda Octavia nerespektoval dopravní značení a nedal přednost sedmnáctiletému řidiči, který jel na motocyklu se stejně starou spolujezdkyní," uvedl nám k nehodě tiskový mluvčí policie s tím, že policisté se nehodou dále zabývají. 

Teplá

     O tři hodiny později došlo na silnici č. 198 u obce Teplá k vážné dopravní nehodě jezdce na motocyklu.
     Podle tiskového mluvčího policie k ní mělo dojít tak, že sedmašedesátiletý muž jedoucí na motocyklu značky Suzuki směrem z Horního Kramolína do Teplé, což je obec v okrese Cheb, vyjel v levotočivé zatáčce ze silnice a havaroval do pravého příkopu.      Při dopravní nehodě motorkář utrpěl vážné zranění, na místo proto vyjely všechny záchranné složky a byl také povolán i vrtulník Letecké záchranné služby z Líní. "Muže jsme při vědomí leteckou cestou transportovali do nemocnice se zhmožděním hrudníku a mnohočetnou frakturou dolní končetiny," uvedla nám mluvčí záchranářů.

     Test na alkohol měl muž negativní a příčina i veškeré další okolnosti dopravní nehody jsou dále v šetření policistů.

Hranice

      Ještě po desáté hodině večer došlo na silnici č. III/2171 k dopravní nehodě motocyklu. K té mělo podle tiskového mluvčího policie dojít tak, že řidič motocyklu Yamaha jedoucí ve směru od obce Hranice na Chebsku do Studánky s motocyklem vyjel vpravo mimo silnici a narazil do svodidel.
      K nehodě vyjely všechny záchranné složky, hasiči zajistili místo události a provedli protipožární opatření, zatímco záchranáři si do péče převzali zraněného řidiče, který při nehodě utrpěl ztrátové zranění části nohy. 
      Jak k nehodě došlo nyní šetří policie, vše ale nasvědčuje tomu, že za ní zřejmě stál alkohol. Šestapadesátiletý řidič byl samozřejmě policisty vyzván, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, kterou odmítl, což by se možná dalo odůvodnit obrovskou bolestí, kterou určitě zažíval.

     Těžko ale vysvětlit, proč odmítl i odběr krve a moči později v nemocnici, do které byl z důvodu svého zranění transportován. "Muži byl z důvodu odmítnutí testu na přítomnost alkoholu zadržen řidičský průkaz," potvrdil nám tiskový mluvčí policie.

Plzeň

      Ve středu 28. června v podvečer kolem sedmé hodiny došlo u Křimic ve směru od Vochova k dopravní nehodě, při které muž na motocyklu Honda najel do betonového středového ostrůvku a dopravní značky.
      Z místa bylo hlášeno zranění jezdce, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky. Hasiči zajistili místo události, provedli protipožární opatření a sorbentem zlikvidovali uniklé provozní kapaliny, zatímco záchranáři si do péče převzali muže, kterého po ošetření transportovali do nemocnice. "Muže narozeného v roce 1973 transportujeme se středně těžkým zraněním na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň," uvedli záchranáři.

      Policisté samozřejmě chtěli jezdce podrobit dechové zkoušce, ale ten ji vzhledem k utrpěnému zranění hrudníku nebyl schopen, a proto byl nařízen odběr krve. "Řidič narozený v roce 1973 jel Chebskou ulicí od Kozolup na Křimice, přehlédl vyvýšený ostrůvek s motocyklem spadl a narazil do dopravní značky. Případem se policisté dále zabývají," uvedla tisková mluvčí policie.

Rejštejn

     V neděli 3. července ve dvě hodiny odpoledne došlo v Rejštejně, na dřevěném mostu přes řeku Otavu, k velmi vážné havárii jezdce na motocyklu značky BMW.
     Podle informací přímo z místa měl motorkář narazit do zábradlí a utrpět při tom velmi vážná zranění hlavy, takže na místo vyjely nejen všechny pozemní záchranné složky, ale byl také povolán i vrtulník Letecké záchranné služby z Líní.
     Hasiči na místě připravili plochu pro přistání vrtulníku, zajistili prostor nehody, poskytli součinnost záchranářům a zlikvidovali únik provozních kapalin. Následně vrtulník transportoval těžce zraněného muže do Fakultní nemocnice Plzeň. "Muže narozeného v roce 1969 transportujeme letecky a ve velmi vážném stavu za umělé plicní ventilace na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň," uvedli nám záchranáři s tím, že zajištění dýchacích cest bylo vzhledem k pacientově stavu značně komplikované.

     Podle tiskové mluvčí policie jel motocyklista po dřevěném mostu přes řeku Otavu, dle všeho nezvládl řízení a došlo k jeho pádu.
     Test na přítomnost alkoholu samozřejmě vzhledem k mužově stavu proveden být nemohl a byl proto nařízen odběr krve. Policisté se touto nehodou nadále zabývají.

     Bohužel přes veškerou snahu všech zasahujících na místě i personálu v nemocnici třiapadesátiletý muž z Prahy následkům utrpěných zranění několik dní po nehodě podlehl.

Plzeň

     V pondělí 4. července před půl pátou odpoledne došlo v Plzni na křižovatce ulic U Seřadiště a Velenická k dopravní nehodě mladého motocyklisty. Podle informací z místa jel teprve šestnáctiletý mladík na motocyklu Yamaha ve směru na Plzeň, když v mírné levotočivé zatáčce nezvládl řízení, položil motocykl na bok a po vozovce doklouzal téměř osmnáct metrů až k betonovým svodidlům, do kterých narazil.

     První pomoc mladému motocyklistovi poskytli projíždějící motorkáři a k nehodě vyjely všechny záchranné složky, ukázalo se ale, že zásah hasičů nebude potřeba. Záchranáři si mladíka převzali do péče a se zraněním ho transportovali na chirurgické oddělení Fakultní nemocnice Bory.

     Policisté u mladíka vyloučili požití alkoholu dechovou zkouškou a nehodou se dále zabývají. Místo nehody je s opatrností průjezdné.

Chotěšov

     Týž den po druhé hodině odpoledne došlo na hlavním tahu z Plzně na Domažlice mezi Chotěšovem a Zbůchem k dopravní nehodě, při které byl zraněn mladý motorkář.
     Podle informací z místa jel řidič motocyklu Suzuki ve směru na Zbůch, když nedaleko železničního přejezdu před ním jedoucí řidič s vozem Hyundai zpomalil, na což ale mladý motocyklista již nestihl dostatečně zareagovat a po pádu na silnici i s motocyklem narazil do zadní části vozu.
     K nehodě vyjely všechny záchranné složky, hasiči zajistili místo a provedli protipožární opatření, zatímco záchranáři si do péče převzali motocyklistu se zraněním nohy. "Z místa jsme transportovali muže narozeného v roce 1996 s lehkým zraněním do Stodské nemocnice," uvedli záchranáři.
     Policisté u obou řidičů vyloučili požití alkoholu dechovou zkouškou a nehodou se dále zabývají. Provoz v místě je řízen kyvadlově.

Sušice

     Ve středu 6. července po půl osmé večer došlo v Sušici v Pražské ulici k velice vážné dopravní nehodě, konkrétně ke střetu motocyklu s autem. Z místa bylo hlášeno rozsáhlé zranění a bezvědomí motocyklisty, takže na místo zamířily všechny záchranné složky včetně vrtulníku LZS.

     Bohužel přes veškerou snahu záchranářů i ostatních zasahujících osmatřicetiletý motorkář svým rozsáhlým zraněním podlehl, takže lékař záchranné služby musel konstatoval exitus a na místě ho vystřídá koroner.

     "Šestadvacetiletý řidič vozidla Škoda Octavia při odbočování vlevo nedal přednost v jízdě osmatřicetiletému motocyklistovi jedoucímu na motocyklu Yamaha rovně, došlo ke střetu a zranění muže na motocyklu. Řidič osobního vozidla se podrobil dechové zkoušce i orientačnímu testu na drogy a vše bylo negativní," popsala nám nehodu mluvčí policie s tím, že vyšetřování nehody převzali kriminalisté.

Čachrov

     V pondělí 11. července před čtvrtou hodinou odpoledne došlo na silnici z Klatov na Železnou Rudu mezi obcemi Čachrov a Jesení k dopravní nehodě, při které se střetl osobní vůz s motocyklem.
     K nehodě vyjely všechny záchranné složky, hasiči zajistili místo události, provedli protipožární opatření a asistovali záchranářům s ošetřováním vážně zraněného motorkáře. "Letecká záchranná služba z místa transportuje třicetiletého muže s těžkými zraněními na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín," uvedla tisková mluvčí záchranářů.
     "Řidič narozený v roce 1993 jel na motocyklu Ducati po silnici číslo I/27 od obce Čachrov na obec Jesení a na přímém úseku předjížděl vozidlo značky Škoda Fabia, které řídil muž narozený v roce 1960. Vozidlo na křižovatce odbočovalo vlevo na obec Kunkovice a při tom došlo ke střetu s předjíždějícím motocyklem," popsala tisková mluvčí policie.

     Přesná příčina, okolnosti a míra zavinění nehody jsou nyní předmětem šetření, provedená dechová zkouška na alkohol byla u řidiče vozu s negativním výsledkem. U řidiče motocyklu vzhledem ke zranění nebylo její provedení možné a byl nařízen odběr krve. 

Plzeň

     V úterý 12. července po sedmé hodině večer došlo na křižovatce Křimická, respektive již Chebská a Regensburská v Plzni k vážné dopravní nehodě, při které se střetl osobní vůz s motocyklem.

     Dle informací od svědků události neměl dát řidič vozu Škoda jedoucí z Regensburské přednost motocyklistovi přijíždějícímu po Chebské ve směru na Plzeň a tak došlo ke střetu. Motocyklista po nárazu přeletěl auto a náraz na zem byl tak silný, že mu dokonce i praskla přilba.

     První pomoc na místě poskytovali svědci nehody včetně záchranáře jedoucího z práce a mezitím k nehodě vyjely všechny záchranné složky.
     Hasiči zajistili místo události, provedli protipožární opatření a asistovali záchranářům s ošetřováním vážně zraněného motorkáře.
     Na místo dorazili i specialisté z firmy Drony SIT, kteří zajistili přesné zaměření místa nehody ze vzduchu pro potřeby vyšetřovatele.

     Přesná příčina, okolnosti a míra zavinění nehody jsou nyní předmětem šetření, provedená dechová zkouška na alkohol byla u řidiče vozu s negativním výsledkem. U řidiče motocyklu vzhledem ke zranění nebylo její provedení možné a byl nařízen odběr krve. 

     "Záchranáři na místě ošetřili muže narozeného v roce 1978 s mnohočetnými zraněními a při vědomí ho transportovali na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín," uvedla nám mluvčí záchranářů.

     "Řidič narozený v roce 1971 a jedoucí s vozidlem značky Škoda Octavia nedal přednost při odbočování z ulice Regensburská ve směru na Křimice řidiči narozenému v roce 1978 a jedoucímu na motocyklu značky Jawa, který jel z Křimic do centra. Řidič automobilu měl test na přítomnost alkoholu negativní, u řidiče motocyklu nebyla provedena dechová zkouška vzhledem k jeho zraněním a byl nařízen odběr krve," doplnila informace mluvčí policie.

Foto KP, PČR a HZS