Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Motorkář po střetu s autem zemřel - aktualizováno

Již druhá smrtelná dopravní nehoda za dnešní den

13. září 2021 18:10 , aktualizace 21:14

Hasiči Záchranáři

     K dnešní již druhé smrtelné dopravní nehodě došlo po půl šesté večer na hlavním tahu z Klatov na Železnou Rudu u odbočky na Březí, kde se střetl motocyklista s osobním vozem, který mu dle všeho nedal přednost. Automobil se po střetu převrátil na bok. K nehodě vyjely všechny záchranné složky a také vzlétl vrtulník LZS z Líní. Hasiči zajistili místo události a zahájili resuscitaci velmi vážně zraněného, asi čtyřicetiletého motorkáře. Resuscitaci pak převzali záchranáři, kteří přijeli pozemní cestou. Chvíli po nich dorazila i posádka vrtulníku LZS Kryštof a k resuscitaci se přidala. Bohužel i přes veškerou snahu zúčastněných ale muž na místě svým velmi vážným poraněním podlehl.
     Silnici 27 je v úseku nehody neprůjezdná, na místo vyjel koroner a vyšetřování nehody převzali kriminalisté. Čekáme na jejich zprávu a poté doplníme.

Aktualizujeme:

     "K dopravní nehodě motorkáře a osobního automobilu vyrazily vjezdové posádky z Klatov a LZS, přes veškerou snahu záchranářů musel lékař na místě u muže narozeného v roce 1980 konstatovat úmrtí," uvedla nám mluvčí záchranné služby.

      "Ve směru na Klatovy jel s vozidlem Citroën Berlingo řidič narozený v roce 1960. Z dosavadního šetření a ohledání místa nehody vyplývá, že řidič Citroënu na křižovatce odbočoval vlevo na obec Březí a přitom se střetl s protijedoucím jednačtyřicetiletým motocyklistou jedoucím na motocyklu značky Ducati. Auto se po nárazu otočilo na levý bok a motocykl zůstal ležet ve svém jízdním pruhu. Při nehodě utrpěl motocyklista zranění, kterým na místě podlehl.
     Druhý řidič byl z místa převezen záchrannou službou budou nemocnice na vyšetření. Požití alkoholu u něj policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. U motocyklisty je nařízena soudní pitva. Případem se dále zabývají klatovští kriminalisté,"
uvedla mluvčí policie s tím, že doprava je v tuto chvíli řízena kyvadlově, poté bude komunikace zcela zprůjezdněna.

Šestá nehoda motorkáře za čtyři dny

      Od pátku jde již o šestou nehodu motocyklu, zde jsou ty nejvážnější z nich:

     V pátek 10. září před druhou hodinou odpoledne došlo mezi Klenčím Pod Čerchovem a Caparticemi v místě zvaném Výhledy k vážné dopravní nehodě, při které se čelně střetl motocykl s osobním vozem. "Pětapadesátiletý muž z Domažlicka jel s vozidlem značky Ford Kuga a předjížděl další vozidlo, nestačil se ale bezpečně zařadit zpět a čelně se střetl s protijedoucím motocyklem značky Honda, jehož řidičem byl sedmapadesátiletý cizinec," popsala tisková mluvčí policie. Na místo vyjely všechny záchranné složky, hasiči zajistili místo střetu a velmi vážně zraněného motocyklistu si do péče převzali záchranáři. Vzhledem k závažnosti jeho zranění byl na místo povolán vrtulník Letecké záchranné služby. "Muže jsme s těžkými zraněními transportovali do Fakultní nemocnice Lochotín," uvedla mluvčí leteckých záchranářů.
     "Odhadnutá hmotná škoda činí 485 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti," doplnila tisková mluvčí policie.  

     Týž den před půl sedmou večer jel čtyřiatřicetiletý muž z obce u Nýrska na motocyklu značky BMW z Milenců na Nýrsko a při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy, kdy vjel vpravo mimo komunikaci a havaroval na přilehlém poli. Při dopravní nehodě utrpěl i tento řidič zranění.

      V neděli 12. září v půl jedenácté dopoledne osmadvacetiletý muž z obce u Klatov jel na motocyklu značky Access Tomahawk ve směru od Kydlin na Kosmáčov a při projíždění mírnou pravotočivou zatáčku, kde se nacházela kaluž, se dostal s motocyklem do smyku a vjel vpravo mimo komunikaci, kde havaroval. Muže museli záchranáři transportovat do nemocnice.

     V Klatovech pak v jednu hodinu odpoledne pětatřicetiletý muž z obce na severním Plzeňsku s vozidlem značky Fiat Ducato v ulici 5. května při vjíždění na kruhový objezd, nedal přednost v jízdě motocyklistovi, který jel na motocyklu značky Kawasaki a došlo ke srážce. I při této dopravní nehodě řidič motocyklu utrpěl zranění.