Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Policisté už znají totožnost mrtvého muže

Kriminalisté opakovaně žádají veřejnost o pomoc při ztotožnění těla objeveného v řece Berounce v Plzni

1. dubna 2022 10:23 , aktualizace 21:05

Hasiči Smrt

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

Aktualizace:

     Policisté už znají totožnost mrtvého muže a velmi děkují široké veřejnosti za spolupráci. 

Původní článek:

     Policisté se opakovaně obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc. Jak jsme již informovali, v pondělí 21. března krátce před půl jedenáctou dopoledne bylo nalezeno další lidské tělo v řece Berounce v Plzni.
     Po prvním vydání článku se přihlásilo několik lidí, kteří poskytli své tipy o koho by se mohlo jednat. Kriminalisté vše pečlivě prověřili, bohužel ale zatím vše marně, vzhledem k tomu, že se tedy dosud nepodařilo zjistit totožnost muže, obracejí se nyní s žádostí o pomoc na veřejnost znovu.

Popis osoby:  
     Muž světlé pleti ve věku cca 50 let, 175 cm vysoký, oválný obličej, krátké hnědé vlasy, přistřižený knír.   

Popis oblečení:
     Tmavá kostkovaná košile, kdy přes košili měl světlé bavlněné tričko s dlouhým rukávem, modré džíny s navlečeným černým  textilním páskem s přezkou s červeným logem písmene G.  Na pásku měl navlečené zelené textilní pouzdro na telefon. Na nohou měl tmavé ponožky značky UMBRO a tmavé textilní trekingové kotníkové boty značky DOUBLE RED vel. 42.  

Další informace:
    Tělo mohlo být ve vodě zhruba tři týdny. V pravé přední kapse kalhot měl muž malý zavírací nůž černé barvy, v levé zadní kapse kalhot žlutý poškozený hřeben. Na těle byly zjištěny staré pooperační jizvy na břiše a stará jizva na pravém koleni. 

      Veškeré informace je možné sdělit na linku 158 nebo na nejbližší služebně Policie České republiky.

Původní článek

      V pondělí ráno nalezli pracovníci společnosti ČEZ v řece Berounce v Plzni Bukovci na česlech u Malé vodní elektrárny lidské tělo a samozřejmě okamžitě o nálezu vyrozuměli policisty. Podle informací přímo z místa bylo tělo muže ve vodě již delší dobu a bylo v částečném rozkladu.

     K řece tedy vyjeli policisté, kteří místo nálezu zajistili a přivolali hasiče, výjezd kriminální policie i koronera. Hasiči zajistili místo nálezu, ale ukázalo se, že tělo není možné z vody vyzvednout standardním způsobem, a proto byli povoláni i potápěči z krajské zásahové jednotky. Ti zemřelého z vody vyzvedli a předali k ohledání koronerovi.

     Podle tiskové mluvčí policie koroner u zemřelého muže předběžně vyloučil cizí zavinění smrti, v případu byla nařízena soudní pitva a kriminalisté nyní zjišťují totožnost mrtvého muže.

     Jedná se během ani ne dvou týdnů již o druhé lidské tělo nalezené v řece Berounce, o prvním nálezu, který byl zhruba pět kilometrů od tohoto místa, jsme informovali v článku:

Policie již zná totožnost mrtvého muže nalezeného v řece

Policie již zná totožnost mrtvého muže nalezeného v řece

17. 03. 2022, 11:19

Aktualizace: Mrtvola byla zakleslá ve větvích u břehu, policisté děkují veřejnosti za pomoc při jejím ztotožnění

Foto HZS



Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.