Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Skutečné peklo v Plzni se jmenuje Hlavní nádraží

Z jedné strany stavíme rozhledny a pomníky vysokým zmrzlinám, na druhé straně ale nezvládáme špínu, drogy a násilí

20. července 2021 19:38 , aktualizace čtvrtek 29. července 10:48

Alkohol Bezdomovci Drogy Městská policie

     Již poněkolikáté upozorňujeme, že Hlavní vlakové nádraží v Plzni, respektive prostor před ním, je doslova zamořené bezdomovci, alkoholiky a narkomany, kteří se zde zdržují celé hodiny. Není den, kdy by zde strážníci alespoň jednou nezasahovali a vždy jde o to samé, tedy problémy s těmito závadovými osobami. Z jedné strany nádraží tak město staví rozhledny a pomníky vysokým zmrzlinám, s tím, že příjezd turistů do Plzně má být přece hezký, na druhé straně ale nezvládá špínu, drogy a násilí přímo před historickou budovou nádraží.

Tři dny na Hlavním vlakovém nádraží Plzeň

  • V neděli odpoledne zde tři Romové napadli dva bezdomovce, protože jim prý neoprávněně obsadili "jejich" schody, na kterých chtěli sedět a došlo k potyčce. Na místo sice okamžitě vyjely dvě hlídky strážníků, ale útočníci mezitím zmizeli mezi odstavenými autobusy.

  • O několik desítek minut později požádal jiný bezdomovec mladé německé turisty o cigaretu. Naivní turista, neznalý záludností  českého nádraží, ochotně krabičku vytáhl, ale bezdomovec mu jí vyškubl z ruky a začal s ní odcházet. Mladý turista mu ji ale nechtěl nechat, protože za celofánovým obalem měl uloženou jízdenku a tak se o ni začali přetahovat. Bezdomovec však v nastalém zmatku krabičku předal kamarádce a ta s ní uprchla.
    Na místo opět vyjížděli vyjeli strážníci, ale turisté odmítli cokoli řešit s tím, že by jim ujel vlak a s nadávkami si raději šli koupit nové lístky. 

  • V pondělí ráno zavolala obsluha toalet místní bezpečnostní službu Indus, že se na záchodech pohybuje evidentně opilý nebo zfetovaný muž s pistolí v ruce. Strážný doběhl na místo, muž zde skutečně byl a dokonce na strážného pistoli namířil, strážný však zareagoval perfektně, pistoli muži vyrazil, útočníka zpacifikoval a předal přivolaným policistům. Následně bylo zjištěno, že zbraň byla plynovka.

  • V pondělí večer byla hlídka městské policie přivolána před toto nádraží ke krvácejícímu muži, který bezvládně ležel na chodníku. Dechová zkouška u cizince původem z Ukrajiny ukázala hodnotu 4,3 promile alkoholu v dechu. Podle místního bezdomovce měl být muž napaden a okraden, kým ale údajně nevěděl. Zraněný muž znenadání začal kolabovat a ztrácet vědomí, takže na místo byla ihned přivolána záchranná služba, která si cizince převzala do péče a transportovala jej do na Urgentní příjem Fakultní nemocnice. Vzhledem k tomu, že muž strážníkům předložil cestovní doklad bez platného víza, byla o celé věci informovaná cizinecká policie, která si muže posléze převezme k dalším právním úkonům. 

  • Dnes dopoledne byl jeden z místních bezdomovců chycen při krádeži v prodejně na nádraží a okamžitě začal napadat prodavačku. Zpacifikoval ho příslušník bezpečnostní služby a předal policistům.

  • Dnes odpoledne došlo k dalšímu konfliktu přímo v hale nádraží, když jeden z častých a problémových návštěvníků nádraží napadl ostrahu nádraží, která mu vyčetla nevhodné chování v hale. Strážníci útočníka zajistili, vyvedli a chtěli ztotožnit, muž jim ale totožnost odmítl uvést, takže byl předveden na nejbližší oddělení policie. Jde o muže, který zde pravidelně krade v pekárně či v obchodě Pont a v případě zadržení vyhrožuje prodavačkám. 

     Výčet událostí na tomto nádraží samozřejmě není kompletní, jsou uvedeny pouze ty, o kterých víme. V Plzni tak zcela jistě není horší místo.

Klimahome

Specialista na klimatizace a tepelná čerpadla. O klienty se postaráme od A do Z: poradíme s výběrem, zaměříme, připravíme kalkulaci projektu na míru, profesionálně nainstalujeme a postaráme se o záruční i pozáruční servis. Dokážeme pomoci i se zajištěním financování a vyřízením dotace.