Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Brutální napadení strážců Národního parku Šumava

Útočník mimo jiné do ležícího strážce i kopal lyžařskými botami

9. února 2022 14:23 , aktualizace 14:55

Horská služba Napadení

Partner článku – Alfa Tactical

     K naprosto nepochopitelnému a brutálnímu napadení, které skončilo vážnými zraněními dvou strážců Národního parku Šumava, došlo včera kolem poledne v oblasti Rozvodí v Přírodní památce Královský hvozd na Železnorudsku.
     "Dva strážci NP Šumava při běžné kontrole upozornili dva skialpinisty na to, že vstoupili do chráněného území mimo značenou stezku, a že jim hrozí postih. Po tomto slovním upozornění však okamžitě došlo k fyzickému napadení obou strážců. Útočník jim způsobil četná zranění,“ popsal okolnosti incidentu mluvčí Správy NP Šumava.

     Podle našich informací jeden ze skialpinistů na upozornění zareagoval vysoce agresivně a sedmapadesátiletého strážce parku srazil na zem ranou lyží do hlavy. Ani to mu ale nestačilo a do muže začal jako zběsilý kopat, což vzhledem k obutým lyžařským botám napadenému způsobilo mnohačetná zranění. Druhý, pětačtyřicetiletý strážce parku, se snažil kolegu bránit, ale útočník svou agresi zaměřil i na něj a způsobil mu také několik zranění.
     Poté oba skialpinisté zraněné strážce nechali na místě a ujeli.

     "Naši strážci si prostřednictvím krizové linky 158 přivolali pomoc. Zároveň byli vyrozuměni i členové Horské služby, kteří na místo incidentu přijeli poskytnout napadeným mužům první pomoc. Oba strážci byli následně převezeni k ošetření do Klatovské nemocnice a věc začala šetřit Policie ČR,“ doplnil mluvčí Správy NP Šumava.

      „My jsme z krajského operačního střediska přijali informaci o napadení dvou strážců parku. Okamžitě jsme vyrazili na místo, dvěma zraněným mužům jsme poskytli první pomoc a poté jsme je z místa transportovali,“ uvedla nám další informace k tomuto případu Horská služba.
      Oba strážci při útoku utrpěli mnohačetná zranění po těle, starší z nich pak navíc vážné zranění hlavy. Oba jsou nyní v pracovní neschopnosti.

      Událost nám už potvrdili i policisté. „Včera jsme po dvanácté hodině přijali oznámení o fyzickém napadení dvou pracovníků Národního parku Šumava. Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu Násilí proti úřední osobě. Případ dále prověřujeme,“ sdělila nám mluvčí policie.
      Policisté již v tuto chvíli podle našich informací znají totožnost útočníka i jeho společníka, mělo by se jednat o muže, kteří na Šumavě bydlí. 

Foto ilustrační z jiného zásahu Horské služby

Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.