Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Mladý dovozce dřeva zažil okamžiky hrůzy

Agresorovi nyní za vydírání hrozí až osm let za mřížemi

23. ledna 2023 11:22 , aktualizace 11:22

Napadení Zadržení pachatele

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Děsivým zážitkem a zraněním skončila pro mladíka dodávka objednaného dřeva muži v obci na Sokolovsku.

     V pondělí 16. ledna po jedné hodině odpoledne přivezl dvacetiletý muž zákazníkovi již poněkolikáté zásilku dřeva, kterou mu složil na pozemek u domu, a poté byl pozván dovnitř do domu.

     Uvnitř se dopravce chvíli bavil se zákazníkem, když byl náhle z jeho strany fyzicky napaden. "Čtyřiačtyřicetiletý muž dopravce několikrát udeřil do horní poloviny těla a přitom mu vulgárně nadával, že mu přivezl méně dřeva, než si zaplatil. Poté ho donutil si kleknout a opakovat, co mu nadiktoval," popsal nám útok tiskový mluvčí policie.

     Ani to ale útočníka neuklidnilo a mladíka začal znovu bít pěstmi a kopat, načež po něm chtěl finanční kompenzaci několikrát přesahující cenu přivezeného dřeva. "Po mladíkovu požadoval přivézt do určité hodiny finanční prostředky jako kompenzaci za dřevo, které mu údajně nepřivezl. Přitom mu měl několikrát zopakovat, že jestli peníze nepřiveze, tak fyzicky napadne i jeho matku, a než mladého muže nechal odjet, ještě si z jeho občanského průkazu opsal adresu jeho bydliště," uvedl mluvčí policie.

     Napadený mladík při útoku utrpěl zranění, se kterým musel vyhledat lékařské ošetření v nemocnici.

     Případem se ihned po oznámení začali zabývat kriminalisté a ve spolupráci s policisty z obvodního oddělení po několika hodinách čtyřiačtyřicetiletého muže zadrželi.
     "Kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiačtyřicetiletého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání zločinu Vydírání. V případě prokázání viny hrozí čtyřiačtyřicetiletému muži trest odnětí svobody až na osm let," doplnil mluvčí policie.

Foto ilustrační

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.