Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Z pátého patra mrštil skleněným půllitrem po policejní hlídce

Muž byl obviněn a hrozí mu trest odnětí svobody na šest měsíců až šest let

4. srpna 2023 11:07 , aktualizace 11:33

Městská policie Napadení


     V úterý krátce po půlnoci v Plzni v Koperníkově ulici prováděli strážnici Městské policie Plzeň služební zákrok. "Strážníci byli oblečeni ve služebním stejnokroji, jejich služební vozidlo stálo zaparkované při okraji vozovky a mělo zapnuté zvláštní výstražné světlo modré barvy. Z pátého patra bytového domu je sledoval šestačtyřicetiletý muž, který zhruba dvacet minut po půlnoci vstoupil na balkon svého bytu se skleněným půllitrem v ruce," popsala nám situaci na místě mluvčí policie.

     Muž strážníky chvilku pozoroval, pak pivo vylil z balkonu a prázdným půllitrem mrštil po strážních. Naštěstí je minul, ale skleněná nádoba dopadla do jejich těsné blízkosti a jen náhodou nedošlo k jejich zranění.

      "Na místo byli přivoláni policisté, kteří muže zadrželi a umístili do policejní cely. Dechovou zkoušku odmítl. Případ si převzali kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení a následně zahájili trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání trestných činů násilí proti úřední osobě a výtržnictví," dokončila mluvčí policie.

     Obviněnému muži tak hrozí trest odnětí svobody v rozpětí na šest měsíců až šest let.

Foto: Ilustrační

Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.