Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Pirát řádil v serpentinách

"Už jsem zažil na silnicích hodně, ale tohle bylo skutečně o centimetry!"

2. března 2020 20:25 , aktualizace 20:27

Doprava

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Dnes se na naši redakci obrátil čtenář s dalším případem nebezpečného chování řidiče na silnici a své tvrzení doložil videem z palubní kamery. K události došlo dnes ráno na hlavním tahu z Plzně na Karlovy Vary, přímo před vjezdem do města.
     "Ten předjíždějící řidič mě bezprostředně ohrozil, a kdybych nestrhl auto až za kraj silnice, hned ke svahu, došlo by k čelnímu střetu. Podívejte se sami, řidič v nepřehledných serpentinách přes plnou čáru předjel dva vozy a jel přímo na mě. Už jsem zažil na silnicích hodně, ale tohle bylo skutečně o centimetry," napsal nám čtenář.
      Z videa je zřejmé, že řidič vozu Škoda si počínal opravdu velice bezohledně a předjížděl i když nemohl vidět, co proti němu za zatáčkou vyjede. Řidič, který nám video poslal i řidič ve voze za ním, evidentně neměli jinou možnost jak zabránit čelnímu střetu, než vyjet až za krajnici. 

     Záznam jsme samozřejmě předali policii, aby nám vysvětlili, čeho přesně se řidič dopustil a co mu za takové chování na silnici hrozí.

     Podle policie se řidič provinil proti § 17 Zákona o provozu na pozemních komunikacích, který mimo jiné stanovuje: "Řidič nesmí předjíždět jestliže by ohrozil nebo omezil protijedoucí řidiče nebo ohrozil jiné účastníky provozu na pozemních komunikacích."

     Řidič se tak dle policie dopustil Nedovoleného předjíždění, což je jeden z nejzávažnějších přestupků. Tento přestupek již nelze řešit na místě v příkazním řízení (dříve blokovou pokutou) a bude zahájeno správní řízení, kde řidiči bude odečteno 7 bodů, finanční sankce bude 5.000 - 10.000 korun a bude udělen zákaz řízení na 6 měsíců až 1 rok.


 


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.