Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Při velmi vážné nehodě zemřel řidič i jeho pes Duky

Vyšetřování tragické nehody bylo po roce ukončeno a celý případ byl odložen

28. března 2022 18:02 , aktualizace 18:02

Nehody Smrt Zvířata

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Uplynul již více než rok od tragické dopravní nehody, při které na hlavním tahu z Plzně na Karlovy Vary, po střetu dvou osobních vozů zemřel pětačtyřicetiletý řidič a o den později i jeho pes Duky.
     Mnoho čtenářů se nás ptalo, zda je v případě této nehody již ukončeno vyšetřování a jaké jsou jeho výsledky.

     My jsme případ samozřejmě sledovali a tisková mluvčí policie nám nyní potvrdila, že nejen, že bylo vyšetřování ukončeno, ale celý případ byl i odložen. "Na základě znaleckých posudků bylo zjištěno, že viníkem nehody byl pětačtyřicetiletý řidič Škody Favorit, který odbočoval na lesní cestu. Vzhledem k úmrtí viníka nehody byl případ odložen," potvrdila mluvčí policie.

Původní článek:


     V úterý 2. února v poledne došlo na hlavním tahu z Plzně na Karlovy Vary, u odbočky na Všeruby, k velice vážné dopravní nehodě, bohužel s tragickými následky. Na místo okamžitě vyrazily všechny záchranné složky, vzlétl vrtulník LZS K7 a silnice musela být po dobu zásahu uzavřena.

     Jednalo se o střet dvou osobních vozů, po kterém obě auta skončila zcela zdemolovaná v příkopu. Svědci nám nehodu popsali, podle nich jely oba vozy od Plzně, první Favorit a druhé VW. Favorit přibrzdil a jeho řidič chtěl odbočit doleva. Bohužel osmnáctiletý řidič Volkswagenu začal Favorit předjíždět, narazil do něj a poté oba skončily v příkopu.

     Ve vraku Škody Favorit byl nalezen řidič, jež utrpěl rozsáhlá zranění, kterým na místě podlehl. Hasičům se podařilo vyprostit pouze mužova velice vážně zraněného retrievera.
     V druhém voze jel sám mladý řidič, utrpěl zranění a záchranáři byl transportován do nemocnice. "Při dopravní nehodě došlo k úmrtí pětačtyřicetiletého řidiče. U druhého, teprve osmnáctiletého řidiče policisté provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem," uvedla mluvčí policistů.

Boj o život Dukyho

    Těžce zraněného psa Dukyho zoufale plačícího bolestí z vraku Favoritu vyprostili hasiči a postarali se o něj záchranáři.
    Na místě bylo několik vozů záchranné služby, víc než bylo vzhledem k situaci potřebné k poskytnutí pomoci lidem, takže pomoc zvířeti zásah samozřejmě nijak nekomplikovala.

     Záchranáři zjistili, že Duky má dle všeho mimo jiné i zranění páteře, tedy je bezpodmínečně nutné ho na veterinu transportovat znehybněného ve vakuovém lůžku, a tak jedinou možností transportu byl sanitní vůz. Samozřejmě nebylo možné použít sanitku nasazenou ve službě a na tomto místě je nutné poděkovat provozovateli soukromé záchranné služby Dopravní a záchranná služba s.r.o., Romanu Ciprovi, který zorganizoval okamžité vyslání své momentálně nepoužívané záložní sanitky s kompletním vybavením z Plzně. 

     Psa záchranáři po prvotním ošetření a infuzi upevnili do vakuového lůžka a transportovali ho na veterinární kliniku Kleisslova, kde na něj již čekala veterinářka.

     MVDr. Markéta Tučková zjistila, že jde o mladého, asi tříletého psa a Dukymu musela podat anestetika, aby obrovskou bolest zvládl. Poté následoval rentgen, který bohužel potvrdil diagnózu záchranářů, tedy frakturu obratle páteře, který nyní tlačí na míchu, což je zranění, možné léčit pouze operativně.
     Zřejmě jediný, kdo v České republice zvládne takto složitou operaci je pražská klinika Jaggy, s jejímiž specialisty MVDr. Tučková vše pečlivě konzultovala a společně se rozhodli pokusit se psa zachránit.

     Sanitka s Dukym vyjela z Plzně po páté hodině a ihned po příjezdu na kliniku v Praze si Dukyho převzal tým specialistů, kteří s ním po schválení ze strany pozůstalých po zemřelém páníčkovi okamžitě zamířili na operační sál.

    Pes Duky bohužel po několikahodinovém boji se smrtí prohrál. Ukázalo se, že byla narušena mícha a navíc se ještě přidružilo i posttraumatické selhání. Děkujeme desítkám čtenářů za nabídku finanční pomoci i všem, kteří včera a dnes v noci o jeho život bojovali.     


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.