Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Auto proletělo plotem až na dvůr domu

Všechny záchranné složky dnes ráno vyjížděly k dopravní nehodě

29. srpna 2022 08:14 , aktualizace 11:03

Hasiči Nehody Záchranáři

     K dopravní nehodě, při které projel osobní vůz plotem na pozemek rodinného domu, došlo dnes před půl osmou ráno ve Dnešicích na jihu Plzeňska.
     Z místa bylo hlášeno zranění řidiče, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky. Hasiči zajistili místo události a provedli protipožární opatření, zatímco záchranáři si do péče převzali zraněného muže. "Z místa nehody jsme transportovali muže narozeného v roce 1969 s lehkým zraněním do Stodské nemocnice," uvedli nám záchranáři.

     Okolnosti nehody šetří policie, zatím je možné pouze uvést, že požití alkoholu bylo u řidiče vyloučeno dechovou zkouškou.

Aktualizace:

     "Řidič narozený v roce 1969 jel s vozem Citroen Berlingo od Dolní Lukavice na Dnešice, když ve Dnešicích při průjezdu levotočivou zatáčkou usnul a přejel do protisměru, kde narazil do oplocení domu, zaparkovaného vozu, zídky u schodiště a stromu. Požití alkoholu bylo u řidiče vyloučeno dechovou zkouškou a policisté se nehodou dále zabývají," uvedla k případu tisková mluvčí policie.
     Podle informací z místa jel řidič z noční a přemohla ho únava. Majitelům domu se omluvil a ještě na místě přislíbil zajištění oprav způsobených škod.

O velmi podobné nehodě, ve které ale hrála roli silná opilost řidiče, jsme informovali i včera:

Nečekaná návštěva v zahradnictví - plotem proletělo auto

      V sobotu kolem půl sedmé večer došlo u Kozolup na silnici směrem na Město Touškov k dopravní nehodě, při které osobní vůz proletěl plotem přímo do zahradnictví. 

      Podle informací přímo z místa řidič jedoucí od Touškova při předjíždění jiného vozu nezvládl řízení, vyjel vlevo mimo vozovku přes travnatý pás, chodník a cyklostezku mimo komunikaci, kde nejprve přerazil sloup lampy, poté zdemoloval elektrický rozvaděč a nakonec prorazil masivní živý plot místního zahradnictví, na jehož pozemku skončilo auto na boku.

      K nehodě vyjely všechny záchranné složky, hasiči provedli protipožární zabezpečení vozidla, prvotní ošetření lehce zraněného řidiče a postarali se o řízení dopravy. Zraněného řidiče si poté do péče převzali záchranáři. "Muž narozený v roce 1991 byl s povrchovým zraněním obličeje vzhledem k mechanismu nehody transportován na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Lochotín," uvedli nám záchranáři. Mužova spolujezdkyně ani nikdo jiný při nehodě naštěstí zranění neutrpěli.

      Případem se samozřejmě zabývají policisté, v tuto chvíli je možné uvést pouze, že se řidič po nehodě podrobil dechové zkoušce a byla mu naměřena hodnota přes tři promile alkoholu. Řidič je tak podezřelý ze spáchání trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

      Protože se převrácený vůz několik metrů od vozovky nepodařilo vyprostit jinými prostředky, musel být ve večerních hodinách povolán vyprošťovací speciál hasičů ze stanice Plzeň Košutka, jehož pomocí bylo auto ze zahrady vyzvednuto a naloženo na odtahové vozidlo Policie ČR.     

Foto KP a Hasiči

Prestol Holding

revitalizace panelových domů • rodinné a bytové domy • monolitické železobetonové konstrukce • developerská činnost