Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Zraněný řidič byl v kabině převráceného náklaďáku zaklíněný více než půl hodiny

Zásah značně komplikovala nepřístupnost místa, hasiči zapadli a dál museli postupovat pěšky

9. září 2022 11:28 , aktualizace 11:28

Hasiči Nehody Záchranáři

     Dnes před osmou hodinou ráno došlo u Dobřan k vážné dopravní nehodě, při které se nákladní automobil Volvo převrátil do potoka.

     Podle informací přímo z místa jeli řidiči se dvěma nákladními vozy s hlínou po cestě z Dobřan do areálu na Šlovickém vrchu, když vůz Iveco jedoucí jako první začal klouzat ke krajnici a jeho řidič byl nucen zastavit. Jeho kolega s vozem Volvo sice zastavil v dostatečném odstupu od něj, utrhla se s ním ale hrana podmáčené cesty a jeho vůz se převrátil do potoka.
     Zraněný mladý řidič zůstal zaklíněný v kabině a jeho kolegovi se ho nedařilo vyprostit, k nehodě proto vyjely všechny záchranné složky.

     Zásah komplikovalo špatné nahlášení nehody i nepřístupnost místa kvůli podmáčení cesty, záchranné složky měly problém se na lokaci dostat a jeden z vozů hasičů na cestě dokonce zapadl.
      Hasiči tedy nejprve vyrazili pěšky vyprostit řidiče nákladního vozu, který byl v kabině již desítky minut, ošetřili mu zranění a protože se záchranáři k místu nemohli dostat, převezli pacienta velitelským vozem k čekající sanitce. "Muž narozený v roce 1994 byl transportován při vědomí se středně těžkým zraněním do Fakultní nemocnice Lochotín," uvedla tisková mluvčí záchranářů.
     Poté hasiči pomocí sorbentu a sorpčního hada zabránili šíření drobného úniku provozních kapalin.

     Policisté u řidiče vyloučili požití alkoholu dechovou zkouškou a nehodou se dále zabývají.
     Na místo byl povolán buldozer k vyproštění uvízlého vozu Iveco, zatímco hasiči ze svého vozu museli vypustit vodu a vyprostit ho pomocí vyprošťovacího speciálu ze stanice Plzeň Košutka. Vyproštění převráceného Volva si zajistí provozovatel a vše nasvědčuje tomu, že bude třeba povolat jeřáb.


 


Prestol Holding

revitalizace panelových domů • rodinné a bytové domy • monolitické železobetonové konstrukce • developerská činnost