Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Řidička vjela přímo před náklaďák

Dopravní nehoda uzavřela hlavní tah z Plzně na Nepomuk

11. října 2022 09:39 , aktualizace 10:46

Doprava Nehody Záchranáři

     Dnes před devátou hodinou dopoledne došlo na hlavním tahu z Plzně na Nepomuk u odbočky na Únětice k dopravní nehodě, při které se střetl osobní vůz Fiat s dodávkou. Náraz byl tak silný, že osobnímu vozu doslova vmáčkl dveře spolujezdce do kabiny.

      Z místa bylo hlášeno zranění osob, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky. Silnice byla zcela uzavřena, hasiči zajistili místo nehody i likvidaci uniklých provozních kapalin a záchranáři si do péče převzali jednu zraněnou osobu. "Žena narozená v roce 1984 utrpěla středně těžké zranění a byla při vědomí transportována na akutní příjem Fakultní nemocnice Lochotín," uvedla tisková mluvčí záchranářů.

     "Řidička narozená v roce 1984 jela s vozem Fiat Punto ve směru od Seče na Nepomuk, když na křižovatce se silnicí I/20 odbočovala vlevo a nedala přednost nákladnímu vozu Iveco řidiče narozeného v roce 1970, který jel od Plzně na Nepomuk," popsala tisková mluvčí policie s tím, že dechové zkoušky byly u obou účastníků nehody s negativními výsledky.

     Policisté se nehodou dále zabývají.


Dnes ráno se tak jedná již o třetí vážnou dopravní nehodu. O předchozích jsme informovali v článcích:

Vážná nehoda na Lochotíně

     Dnes před šestou hodinou ráno došlo v Plzni na křižovatce Studentská x Komenského x Kaznějovská ulice k vážné dopravní nehodě, při které se střetly dva osobní vozy. Jeden z nich po střetu ještě narazil do dopravní značky a druhý do lampy veřejného osvětlení.


     Asi sedmdesátiletý řidič zůstal ve voze Škoda Felicia zaklíněn, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky. Hasiči muže vyprostili pomocí hydraulických nástrojů a předali ho do péče záchranářů. Ti ho po ošetření na místě transportovali do Fakultní nemocnice Lochotín. "Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Záchranáři zajistili muže narozeného v roce 1951 a transportovali jen s vážnými zraněními na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín. Muž z druhého automobilu utrpěl středně těžká zranění a při vědomí byl transportován na Akutní příjem téže nemocnice," uvedla nám mluvčí záchranářů.

     Policisté u řidiče druhého vozu, tedy Škoda Octavia, vyloučili požití alkoholu dechovou zkouškou, u řidiče Felicie její provedení nebylo s ohledem na zranění možné.

     Nyní policisté zjišťují, jak k nehodě došlo. Čekáme na jejich zprávu a poté budeme aktualizovat.

Aktualizace:

     "Řidič vozidla značky Škoda Felicia narozený v roce 1951 jel po Kaznějovské ulici ve směru od Tachovské, kdy na křižovatce s ulici Studentská nedal přednost řidiči narozenému v roce 1997, který jel s vozidlem značky Škoda Octavia po hlavní pozemní komunikaci ulice Studentská ve směru od Plaské.
     Došlo ke střetu a vozidla se následně střetla s obrubníkem, dopravní značkou a sloupem veřejného osvětlení. U řidiče vozidla Škoda Octavia byl alkohol na místě vyloučen dechovou zkouškou, u druhého řidiče nebyla vzhledem ke zranění dechová zkouška provedena a byl nařízen odběr krve,"
 uvedla k nehodě mluvčí policie s tím, že policisté se nehodou dále zabývají.


Čelní střet vozů

     Dnes po sedmé hodině ráno došlo na silnice II/191 u Žinkov na Nepomucku k dopravní nehodě, při které se střetly dva osobní vozy a jeden z nich byl poté odražen do silničního příkopu.
     Z místa bylo hlášeno zranění osob, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky. Hasiči zajistili místo události, provedli protipožární opatření a zlikvidovali uniklé provozní kapaliny pomocí sorbentu, zatímco záchranáři si do péče převzali zraněnou ženu. "Ženu narozenou v roce 1971 jsme s lehkým zraněním transportovali na chirurgické oddělení," uvedl tisková mluvčí záchranářů.

      "Řidič narozený v roce 1988 jel s vozem Škoda Octavia ve směru od Petrovic na Žinkovy, při průjezdu levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy a dostal smyk, následkem kterého přejel do protisměru a střetl s protijedoucím vozem Škoda Citigo řidičky narozené v roce 1971," popsala nám průběh nehody tisková mluvčí policie.

     Požití alkoholu bylo u řidiče i řidičky vyloučeno dechovými zkouškami, policisté se nehodou dále zabývají.

Foto: KP aHZS



T2 Reality

Jsme plzeňská realitní kancelář zabývající se prodejem, pronájmem a správou nemovitostí. Našim klientům můžeme nabídnout širokou škálu služeb, mimo jiné třeba designerské služby nebo home staging.