Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Těžce opilý řidič s Tatrou zdemoloval auto mladé řidičky

S těžkým nákladním vozem vyjel, i když měl téměř tři promile

11. října 2022 13:09 , aktualizace středa 12. října 15:10

Alkohol Doprava Nehody

     V pátek 7. října odpoledne vyjížděli policisté k dopravní nehodě v Kolovči na Domažlicku, při které nákladní automobil Tatra zezadu narazil do osobního vozu Volkswagen Passat. 
     "Jednatřicetiletý řidič nákladního automobilu Tatra jel po ulici náměstí Svobody ve směru jízdy do ulice Domažlická, kdy však nedodržel bezpečnostní vzdálenost a narazil do osobního vozidla Volkswagen Passat jedoucího před ním, jehož řidička zastavila z důvodu vyvolaných silničním provozem," popsala tisková mluvčí policie.

    Při nehodě naštěstí nedošlo ke zranění  osob, policisté ale zjistili, že ukrajinský řidič nákladního vozu nemá za volantem vůbec co dělat. "U obou řidičů byla provedená dechová zkouška, která u řidiče nákladního vozidla byla pozitivní s výsledkem téměř 2,90 promile. Dotyčný muž s naměřenou hodnotou souhlasil a přiznal požití alkoholických nápojů před jízdou. Policejní hlídkou byl poté převezen do zdravotnického zařízení k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. U sedmadvacetileté řidičky osobního vozidla byla dechová zkouška negativní," uvedla mluvčí policie.

     "Ten Ukrajinec byl opilý tak, že z náklaďáku sotva vylezl a ani nemohl mluvit," popsal nám situaci na místě svědek nehody.

      "Dalším šetřením bylo zjištěno, že nákladní vozidlo bylo k jízdě užito i přesto, že nesplňuje stanovené technické podmínky, kdy z něj unikal olej, na přední nápravě nebyly shodné pneumatiky, na zadních nápravách byly pneumatiky popraskané, místy měly odtržený plášť a již přes rok nemá automobil platnou technickou prohlídku," doplnila ještě informace mluvčí policie. 

     Domažličtí dopravní policisté vedou ve věci zkrácené přípravné řízení a včera ukrajinskému řidiči sdělili podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Případem se policisté nadále zabývají.

Foto PČR

 


Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.