Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Záchranáři se čelně střetli s dalším vozem, když jeli na pomoc těžce zraněné osmnáctileté dívce

Havárie dívek na čtyřkolce i záchranářů jedoucích jim na pomoc - aktualizace včerejšího článku

1. ledna 2023 17:03 , aktualizace 17:03

Hasiči Nehody Záchranáři

     Včera večer jsme informovali o dvou na sebe navazujících vážných dopravních nehodách, kdy v prvním případě narazila mladá řidička se čtyřkolkou do stromu a ve druhém došlo k čelnímu střetu osobního vozu s vozem záchranářů jedoucích zraněné dívce na pomoc.

Jak jsme slíbili, přinášíme další podrobnosti k oběma těmto nehodám.

     Podle tiskového mluvčího policie čtyřkolku v lese u osady Srní, která je součástí obce Stráž nad Ohří, řídila teprve osmnáctiletá řidička a spolu s ní na stroji jela jen šestnáctiletá dívka. Při nárazu do stromu se čtyřkolka převrátila a zatímco spolujezdkyně utrpěla pouze lehké zranění, řidička byla zraněna natolik vážně, že musela být do nemocnice transportována letecky.

     Ke druhé nehodě došlo u obce Damice-Krásný Les. "Při čelní srážce dvou osobních vozidel došlo ke zranění tří osob. Jednasedmdesátiletý řidič byl s těžkým zraněním letecky transportován do nemocnice. Pozemní komunikace byla navíc po dobu vyšetřování dopravní nehody zcela uzavřena," uvedl tiskový mluvčí policie s tím, že u seniora nebylo možno vzhledem ke zranění možno provést dechovou zkoušku a byl proto nařízen odběr krve.
     Zatímco vážně zraněný senior byl letecky transportován do nemocnice v Praze, záchranář a lékař z druhého vozu, kteří utrpěli lehčí zranění, byli pozemní cestou transportováni na Emergency nemocnice v Karlových Varech.

     Policisté se oběma nehodami dále zabývají a zjišťují veškeré jejich okolnosti.

Foto: HZS


Původní článek:

     K dopravní nehodě čtyřkolky se zraněním dvou osob vyjížděli poslední den roku 2022 v půl páté odpoledne hasiči ze tří jednotek. O pomoc je požádali kolegové ze záchranné služby s tím, že nehoda se stala v lese u osady Srní, která je součástí obce Stráž nad Ohří.
     "Na místo byly vyslány tři naše jednotky a podle operátora záchranné služby i vrtulník LZS. Když byly záchranné složky na cestě k události, došlo k další dopravní nehodě, a to vozidla záchranné služby, které mířilo na pomoc zraněným u čtyřkolky v lese. Tato druhá nehoda se stala na silnici I/13," uvedli hasiči.

     Operační středisko hasičů tedy vyslalo druhé družstvo ze stanice Karlovy Vary, druhé družstvo jednotky Ostrov a opět požádalo o pomoc kolegy z Klášterce, a i k této nehodě byl povolaný vrtulník, operační středisko tak muselo podle závažnosti přesouvat jednotky v terénu.

     "U nehody na silnici č. 13 se zranila posádka záchranářského vozidla a také osoba z druhého osobního auta. U původní nehody čtyřkolky byli první hasiči z Ostrova, ti potvrdili, že se jedná o převrácený stroj po nárazu do stromu, na místě byly dvě zraněné osoby.
     My jsme zraněným poskytli první předlékařskou pomoc a s tou nám pomohla skupina kolemjdoucích, profesionální hasič z Libereckého kraje spolu s členkou dobrovolné jednotky hasičů a také s nimi byla i zdravotní sestra. Společně se postarali o zraněné až do okamžiku, kdy se na místo dostavil lékař z letecké záchranné služby,"
 pokračovali v popisu hasiči s tím, že z místa nehody bylo nutné zraněné osoby převézt k místu přistání vrtulníku v kabině hasičského vozidla.

     Hasiči se následně postarali o únik provozních kapalin ze čtyřkolky a asistovali u vyproštění stroje. Stejně tak pomáhali s likvidačními pracemi u nehody na silnici I/13, kde byl kvůli nehodě zastavený provoz na více než dvě hodiny.

     Obě nehody samozřejmě šetří policie, čekáme na jejich zprávu a po obdržení ji doplníme.

Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.