Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Převrácená auta, čelní střety i zraněné děti

Patnáct nehod za pár hodin - sněhová nadílka bohužel opět překvapila větší množství řidičů

23. ledna 2023 16:32 , aktualizace 17:19

Doprava Nehody Počasí Záchranáři

     V pátek s odpoledním sněžením došlo v kraji k většímu množství dopravních nehod, zde přinášíme ty vážnější z nich, ke kterým došlo během necelé hodiny:

     V půl páté odpoledne došlo u Kroměždic na Klatovsku k dopravní nehodě, při které ze silnice vyjelo auto s řidičkou a třemi dětmi. 
     K nehodě vyjely všechny záchranné složky, hasiči zajistili místo události i protipožární opatření, zatímco záchranáři si převzali do péče řidičku a děti. "Tři malé děti a ženu jsme s lehčími zraněními transportovali na Akutní příjem Fakultní nemocnice Lochotín," uvedli záchranáři.
     Jak k nehodě došlo popsala tisková mluvčí policie: "Třiatřicetiletá řidička jela s osobním automobilem Škoda Octavia po pozemní komunikaci ve směru od obce Vítkovice na obec Kroměždice, při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, kdy na zasněžené komunikaci dostala s vozidlem smyk, který se jí nepodařilo vyrovnat, a s vozidlem havarovala do pravého silničního příkopu, kde se vozidlo převrátilo přes střechu." 
     Policisté u řidičky vyloučili požití alkoholu dechovou zkouškou a nehodou se dále zabývají.

     Přibližně ve stejnou dobu došlo na kruhovém objezdu silnice I. třídy č. 26 mezi obcemi Draženov, Babylon, Březí a Klenčí pod Čerchovem k nehodě, při které se osobní vůz převrátil na bok.
     "Výsledky šetření nasvědčují tomu, že třiadvacetiletá řidička osobního automobilu Opel Insignia jedoucí ve směru od obce Babylon na obec Březí nepřizpůsobila rychlost jízdy, při jízdě z mírného klesání dostala na zasněženém povrchu komunikace s vozidlem smyk, vjela na levý okraj komunikace a následně vyjela vlevo mimo komunikaci, kde narazila do dělícího ostrůvku. Po nárazu do dělícího ostrůvku bylo vozidlo odraženo zpět na komunikaci, kde se převrátilo na levý bok a poté narazilo do stěny kruhového objezdu," popsala tisková mluvčí policie s tím, že řidička sice utrpěla lehké zranění, přivolání záchranářů ale odmítla.
     Policisté u řidičky vyloučili požití alkoholu dechovou zkouškou a nehodou se dále zabývají.

     Chvíli před pátou hodinou odpoledne došlo k dopravní nehodě na silnici I/22 mezi křižovatkami na obce Bořice a Zahořany, kde se střetly dva osobní vozy.
     "Osmnáctiletý řidič jel s vozem Volkswagen Golf od Domažlic na Kdyni a při průjezdu pravotočivou zatáčkou v mírném klesání pravděpodobně nepřiměřeně zareagoval na dopravní situaci před sebou, přibrzdil a dostal smyk, následkem kterého přejel ke středu komunikace, kde se bočně střetl s protijedoucím vozem Audi A4 protijedoucího dvaapadesátiletého řidiče," uvedla mluvčí policie s tím, že Volkswagen byl nárazem odražen mimo komunikaci, kde narazil do směrového sloupku.
     Při nehodě utrpěli zranění a do nemocnice byli transportováni řidič Volkswagenu i jeho spolujezdkyně. I v tomto případě policisté u řidičů vyloučili požití alkoholu a nehodou se dále zabývají.

     Těsně po páté hodině pak došlo k dopravní nehodě na silnici I/26 mezi obcemi Březí a křižovatkou na obec Luženice.
     "Třiadvacetiletý řidič osobního automobilu Audi S4 s přívěsem jel od Březí na Draženov, když nedodržel bezpečnostní vzdálenost za před ním jedoucím vozem Audi A6 s přívěsem, jehož osmadvacetiletá řidička zpomalila, aby mohla odbočit vpravo, a zezadu do něj narazil. Následně byl vůz řidičky odražen do protisměru, kde se čelně střetl s osobním vozem Seat Cordoba třiašedesátiletého řidiče," popsala tisková mluvčí policie s tím, že při nehodě utrpěla řidička zranění, se kterým byla transportována do nemocnice.
     Policisté u všech účastníků nehody vyloučili požití alkoholu dechovými zkouškami a nehodou se dále zabývají.

     Deset minut po páté hodině na silnici I/26 mezi křižovatkami na obce Spáňov a Nový dvůr šestadvacetiletá řidička vozu Fiat Punto nepřizpůsobila rychlost jízdy a v levotočivé zatáčce dostala na zasněženém povrchu smyk, vyjela vlevo mimo silnici, kde narazila do směrového sloupku a dopravní značky.
     Tato nehoda se obešla bez zranění a policisté u řidičky vyloučili i požití alkoholu.

     Ve čtvrt na šest pak u Velkého Malahova havaroval jednačtyřicetiletý polský řidič s vozem Volkswagen Caddy, který při jízdě od Horšovského Týna na zasněženém povrchu dostal smyk, vjel do příkopu a jeho vůz skončil převrácený na boku uprostřed silnice.
     I tato nehoda se obešla bez zranění a i tento řidič se podrobil dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. 

Foto KP a HZS

 


 


Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.