Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Dopravní nehoda uzavřela hlavní tah z Plzně na Karlovy Vary

Z poškozené nádrže vozu uniklo kolem 400 litrů nafty

5. dubna 2023 08:15 , aktualizace 09:48

Doprava Hasiči Nehody


     V noci na dnešek kolem třetí hodiny došlo na hlavním tahu z Karlových Varů do Plzně u Bečova nad Teplou k dopravní nehodě, při které se převrátila cisterna značky Volvo převážející asi 30 tun směsi popela s pískem.

     K nehodě vyjely všechny záchranné složky, hasiči zajistili místo události i protipožární opatření a začali likvidovat naftu unikající z nádrže nákladního vozu. Záchranáři si mezitím do péče převzali řidiče, kterého po ošetření na místě transportovali do nemocnice.

     "Z poškozené nádrže uniklo odhadem 400 litrů provozních kapalin. Byla provedena likvidace s použitím sorbentů, únik do půdy řeší odbor životního prostředí.
      Cisterna převáží dle řidiče směs písku a popela, pravděpodobně bude před vyproštěním vozidla nutné přečerpání nákladu, na místo byl proto povolaný sací bagr ze Záchranného útvaru Zbiroh. Na místě jsme měly čtyři jednotky hasičů, aktuálně zde nezasahujeme, budeme se ale vracet na přečerpání a na asistenci při vyproštění vozidla,"
popsal mluvčí hasičů.

     "Řidič narozený v roce 1992 se podrobil dechové zkoušce na alkohol, která vyšla s negativním výsledkem," doplnil mluvčí policie s tím, že policisté se okolnostmi nehody dále zabývají.

     Hlavní tah z Karlových Varů na Plzeň byl zcela uzavřen a byla stanovena objízdná trasa přes Hlinky, Vodnou, Bochov a Toužim. Provoz na místě řídí policisté.
     Vyprošťovací práce by měly být zahájeny po příjezdu těžké techniky na místo, podle dosavadních informací mezi desátou a jedenáctou hodinou dopoledne.

Foto HZS

Prestol Holding

revitalizace panelových domů • rodinné a bytové domy • monolitické železobetonové konstrukce • developerská činnost