Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Dodávka s dětmi jedoucími ze školního výletu se převrátila

Na místě je devět zraněných, zasahují zde všechny dostupné záchranné složky, záchranáři na místo vyslali sedm výjezdových skupin

16. června 2023 14:36 , aktualizace 15:39

Doprava Hasiči Nehody Záchranáři


     Dnes ve dvě hodiny odpoledne došlo mezi Zálužím a Horní Břízou k velmi vážné dopravní nehodě, konkrétně k převrácení dodávky převážející tři dospělé a šest dětí. Podle informací z místa se mělo jednat o dodávku, ve které jel učitel s dětmi a doprovodem ze školního výletu.

     Na místo samozřejmě okamžitě vyrazily všechny dostupné záchranné složky. 


   Hasiči zajistili místo nehody a stabilizovali vozidlo, aby mohli vyprostit zraněného řidiče vyřezáním čelního skla vozu. Zároveň asistovali záchranářům při ošetřování dalších osmi zraněných, zajistili protipožární opatření a likvidaci unikajících provozních kapalin.

     Vzhledem k počínající průtrži mračen hasiči také nejméně zraněným dětem, pro které byly sanitní vozy teprve na cestě, zajistili tepelný komfort v suchu kabiny hasičského vozu. 

     "Dopravní nehodu řešíme v režimu HPO, na místě zasahuje celkem sedm výjezdových skupin a v péči mají devět osob," uvedla nám mluvčí záchranářů.
(Pozn. red.: HPO - Mimořádná událost s převahou zdravotních následků čili hromadné postižení osob je situace, kdy zasahující týmy zdravotnické záchranné služby musí postupovat jiným způsobem než v běžné každodenní praxi)

     "Řidič narozený v roce 1998 a jedoucí s vozidlem Toyota Proace z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo vozovku do pole, kde se s vozidlem převrátil přes střechu. Ve vozidle cestovalo celkem devět osob, z čehož byli tři dospělí a šest dětí. Na místě v tuto chvíli pracují dopravní policisté územního odboru Plzeň-venkov a také výjezd služby kriminální policie a vyšetřování," uvedla nám mluvčí policie s tím, že další informace doplní jakmile budou k dispozici.

     Připravujeme další podrobnosti.

Aktualizace:

      Záchranáři všechny účastníky nehody transportovali do Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín. Jednalo se o dva muže, jednu ženu a chlapce narozeného v roce 2009, kteří utrpěli středně těžké zranění. Dalších pět chlapců ve věku od 13 do 15 pak bez zjevných známek zranění k observaci.

      Policie nehodu stále ještě na místě šetří, zatím můžeme uvést pouze to, že řidič dodávky nebyl schopen testu na přítomnost alkoholu z důvodu utrpěných zranění, takže byl nařízen odběr krve ve zdravotnickém zařízení.


 


Optika Ofitop

Oční optika pro děti a dospělé - nadstandardní péče o Váš zrak.