Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Střet osobního vozu s kamionem, o život řidiče teď bojují lékaři

Mezi OC Olympia a Losinou došlo k velmi vážné dopravní nehodě, zasahují zde všechny záchranné složky

16. června 2023 18:41 , aktualizace 20:17


     Dnes před půl sedmou večer došlo k další dnešní vážné dopravní nehodě. Tentokrát jde o střet osobního vozu s kamionem a k nehodě došlo mezi OC Olympia a Losinou.
     Z místa bylo hlášeno velmi vážné zranění řidiče, takže k nehodě samozřejmě opět okamžitě vyrazily všechny záchranné složky. 


      Na místě se ukázalo, že jde o boční střet kamionu Mercedes s osobním vozem značky Peugeot, po kterém byl Peugeot doslova vyražen ze silnice a kutálel se polem asi šedesát metrů. Těžce zraněného řidiče z vozu vyprostili svědci nehody a poskytovali mu první pomoc až do příjezdu záchranných složek. 

     "Záchranáři převzali a z místa transportují asi sedmdesátiletého muže s těžkými zraněními a v bezvědomí na řízené plicní ventilaci na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín," uvedla nám mluvčí záchranářů.

     Hasiči zajistili místo nehody, provedli protipožární opatření a likvidaci unikajících provozních kapalin z vraku vozidla.

      Nehodu na místě šetří policisté, zatím můžeme uvést pouze to, že řidič osobního vozu nebyl schopen testu na přítomnost alkoholu z důvodu utrpěných zranění, takže byl nařízen odběr krve ve zdravotnickém zařízení.

     Průběh nehody nám však popsalo několik svědků. Podle nich jel kamion od dálnice a v místě, kde se jízdní pruhy sbíhají, se ho na poslední chvíli velmi nebezpečně snažil předjet řidič Peugeotu, přičemž jel i přes takzvanou zebru, kde je to samozřejmě zakázané. Na konci pruhů pak trefil sloupky dopravního značení, bokem narazil do kamionu a byl odražen ze silnice do pole.

     Čekáme na zprávu policie, kterou samozřejmě doplníme, jakmile bude k dispozici.

Aktualizace:

     "Dle dosud zjištěných skutečností řidič osobního automobilu narozený v roce 1948 jel po silnici I/20 ve směru z Plzně na Losinou a při předjíždění se nestihl před zúžením zařadit před nákladní automobil, o který zavadil a skončil s vozidlem mimo komunikaci. U řidiče nařízen odběr krve a nehodou se zabývají dopravní policisté Plzeň-město," uvedl nám mluvčí policie.

Foto: KP, HZS

 


   


Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.