Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Dvě nehody během dvaceti minut

Při dvou střetech byli zraněni tři řidiči, u jedné nehody přistával i vrtulník záchranářů

1. listopadu 2023 10:34 , aktualizace 10:41

Hasiči Nehody Policie Záchranáři

Partner článku – Express servis

     Včera dopoledne došlo hned ke dvěma dopravním nehodám u Žlutic v Karlovarském kraji, u kterých musely zasahovat všechny záchranné složky.

     K první nehodě došlo dvacet minut před devátou hodinou u obce Mokrá nedaleko Čichalova a Žlutic a z místa by hlášen střet osobního vozidla značky Renault s nákladním vozidlem též značky Renault.

     "Sedmatřicetiletý řidič osobního vozu jedoucí od Štoutova na Mokrou zřejmě nepřizpůsobil rychlost, dostal smyk a přejel do protisměru, kde přední částí narazil do protijedoucího nákladního vozidla devětačtyřicetiletého řidiče. Osobní vozidlo bylo nárazem odmrštěno mimo silnici," popsal tiskový mluvčí policie.  

      Na místo nehody vyjížděly tři jednotky hasičů,  jednotka z Karlových Varů ale byla cestou odvolána k jiné nehodě. Hasiči z Toužimi a Lubence po příjezdu na místo zajistili prostor nehody, provedli protipožární opatření a postarali se o zraněného řidiče osobního vozu do příjezdu záchranářů.
      Muž byl poté s lehkým zraněním transportován do nemocnice.

     Hasiči ze stanice Karlovy Vary mezitím dorazili k druhé nehodě, ke které došlo těsně před devátou hodinou na hlavním tahu z Karlových Varů na Prahu u odbočky na Verušičky, při které došlo ke střetu dvou osobních vozů.
     "Hasiči zde zjistili, že v jednom z havarovaných vozidel sedí zraněný řidič a druhé auto bylo mimo vozovku. O zraněné řidiče se hasiči postarali až do příjezdu sanitky záchranné služby a hned u místa nehody připravili prostor pro přistání záchranářského vrtulníku," popsal tiskový mluvčí hasičů.
      Nakonec se ukázalo, že letecký transport nebude potřeba a oba řidiči byli do nemocnice v Karlových Varech transportováni pozemní cestou.

      Jak k této nehodě došlo, popsal tiskový mluvčí policie: "Osmapadesátiletý řidič vozu Škoda jel od obce Verušičky směrem na Prahu a při vjíždění na hlavní silnici I/6 nedal přednost devětašedesátiletému řidiči vozu Volkswagen, kdy došlo ke střetu předních částí vozů a odmrštění vozu Volkswagen mimo vozovku. U řidiče vozidla značky Volkswagen bylo požití alkoholu vyloučeno dechovou zkouškou, u řidiče vozu Škoda nebylo provedení dechové zkoušky s ohledem na zranění možné a byl nařízen odběr krve v nemocnici."

     Doprava na křižovatce byla po dobu zásahu zastavena, později byl provoz řízen kyvadlově.

Foto HZS




Express servis

Specializujeme se na prodej, servis a opravy mobilních telefonů, servis tabletů a počítačů všech značek. Také poskytujeme servis elektrokoloběžek, upgrade a opravy herních konzolí. V naší nabídce také naleznete širokou škálu chytrého příslušenství pro iPhone, iPad a MacBook.