Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Při tragické nehodě zemřeli dva muži, pětadvacetiletý a třiasedmdesátiletý

Aktualizace článku: "Tragická dopravní nehoda, na místě jsou dva mrtví"

16. prosince 2023 17:30 , aktualizace neděle 17. prosince 04:20

Doprava Nehody Smrt


     Dnes odpoledne po čtvrté hodině došlo na hlavním tahu z Plzně do Domažlic, mezi Stodem a Holýšovem, k velice vážné dopravní nehodě, konkrétně ke střetu dvou osobních aut.

     K nehodě samozřejmě okamžitě vyjely všechny záchranné složky a z letiště v Líních také vzlétl vrtulník letecké záchranné služby. Provoz na silnici byl zcela uzavřen a objízdná trasa byla stanovena přes Merklín a Staňkov.

     Bohužel ale dva muži utrpěli tak rozsáhlá zranění, že první z nich zemřel ještě ve vraku vozu a druhý, kterého hasiči museli vyprostit, o několik desítek minut později během resuscitace. Lékař záchranné služby tak musel konstatovat jejich smrt.
     Lékaře tedy vystřídal koroner a na místo vyjeli kriminalisté, kteří převzali vyšetřování nehody.

     Jedinou přeživší je mladá dívka, kterou záchranáři transportovali do Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín.     „Bilance dopravní nehody je bohužel tragická. Třiasedmdesátiletý muž, řidič z jednoho automobilu utrpěl velmi vážná zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl. Z druhého automobilu byla u pětadvacetiletého muže okamžitě po vyproštění zahájená neodkladná resuscitace. Přes veškerou snahu zasahujících a vyčerpání všech možností lékař konstatoval úmrtí u mladého muže na místě. Třetí zraněná byla jednadvacetiletá žena, která byla ve vážném stavu v bezvědomí transportována na Emergency Fnakultní nemocnice Plzeň Lochotín,“ uvedla nám mluvčí záchranářů.

    "Třiasedmdesátiletý řidič vozidla Honda, který jel ve směru na Stod z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde došlo k čelnímu střetu s vozidlem BMW, které řídil pětadvacetiletý řidič. Spolu s řidičem ve vozidle BMW cestovala ještě jednadvacetiletá žena.
     Na místo nehody vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Bohužel i přes veškerou snahu záchranářů oba řidiči na místě podlehli svým zraněním. Zranění utrpěla i spolujezdkyně, která byla převezena k lékařskému ošetření do nemocnice.
     Na místo byl přivolán koroner a u zemřelých byla nařízena soudní pitva. Veškerými okolnostmi a přesnou příčinou dopravní nehody se zabývají domažličtí policisté," doplnila informace mluvčí policie.

Foto: hasiči