Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Tragická dopravní nehoda, teprve osmnáctiletá dívka střet se stromem nepřežila

Bohužel došlo k další dnešní vážné dopravní nehodě a tentokrát se smrtelným zraněním

Autor: Petr Novák neděle 31. března 19:33 , aktualizace 21:33

Doprava Nehody Smrt


     K další dnešní velmi vážné dopravní nehodě osobního vozu došlo po sedmé hodině večer na silnici mezi Poběžovicemi a Mnichovem na Domažlicku nedaleko obce Hvožďany. Podle informací z místa narazilo vozidlo do stromu a v jeho vraku měla být zaklíněna zraněná dívka.

     Na místo tedy opět vyjížděly všechny záchranné složky. Bohužel mladé dívce se již ale nedalo pomoci.

     "Dnes ve večerních hodinách došlo k dopravní nehodě na silnici č. III/19514. Osmnáctiletá řidička vozidla Peugeot jela ve směru jízdy od obce Mnichov na Poběžovice. Podle dosud zjištěných skutečností při průjezdu levotočivou zatáčkou uvedla z dosud nezjištěných důvodů vozidlo do smyku a následně vjela do pravého silničního příkopu, kde narazila do stromu.
     Při dopravní nehodě utrpěla zranění neslučitelná se životem. Ve vozidle cestovala sama. Věc si na místě převzali kriminalisté z územního odboru Domažlice, kteří se příčinou a veškerými okolnostmi nehody nadále zabývají,"
uvedla mluvčí policie.


Dnes došlo i k těmto vážným dopravním nehodám:

Vážná dopravní nehoda u Losiné

     Dnes po třetí hodině došlo na konci Losiné ve směru jízdy na Plzeň k vážné dopravní nehodě. Z místa byl hlášen střet dvou aut s možným zraněním více osob, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky.

     O vyproštění řidiče, který byl v bezvědomí, se postarali svědci nehody ještě před příjezdem záchranných složek. Záchranáři si poté na místě převzali několik zraněných a po ošetření je transportovali do Fakultní nemocnice Plzeň. Hasiči dále zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření, zlikvidovali unikající provozní kapaliny.

     Policie nehodu na místě šetří, čekáme na jejich zprávu a po obdržení ji samozřejmě doplníme. Podle svědků mělo k nehodě dojít tak, že starší, asi pětasedmdesátiletý řidič s vozem Škoda, ve kterém společně s ním cestovala ještě spolujezdkyně, náhle přejel do protisměru a tam se čelně střetl s vozem Peugeot, ve kterém jela řidička s asi pětiletým dítětem.

     Silnice byla uzavřena a byl proveden odklon dopravy přes Nebílovy a Starý Plzenec.

     "Na místě celkem byli čtyři zraněné osoby, my jsme po ošetření do Fakultní nemocnice Plzeň transportovali ženy narozené v letech 1983 a 1951, a asi pětileté dítě, všechny s lehčími zraněními. Dále muže narozeného v roce 1949, který utrpěl středně těžké zranění, ale jeho celkový zdravotní stav vyžadoval transport na Emergency téže nemocnice," uvedla nám mluvčí záchranářů.

     "Řidič vozidla Škoda Rapid narozený v roce 1949 jel ve směru jízdy od Losiné, kdy podle dosud zjištěných informací přejel z důvodu náhlé zdravotní indispozice do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem Peugeot. To se dále odrazilo a narazilo do oplocení jednoho z pozemků.
     Ve vozidle Škoda Rapid dále cestovala spolujezdkyně narozená v roce 1951, ve vozidle Peugeot cestovala řidička narozená v roce 1983 a dítě narozené v roce 2019.
     Dechová zkouška u řidičky vozidla Peugeot byla negativní, u řidiče Škody Rapid byl nařízen odběr krve ke zjištění, zda nebyl během jízdy ovlivněn alkoholem. Komunikace je v tuto chvíli uzavřená," doplnila informace mluvčí policie.


 Další vážná nehoda, na místě šest zraněných a dítě předškolního věku museli resuscitovat

    Dnes před čtvrtou hodinou odpoledne došlo k další dopravní nehodě dvou osobních vozidel na silnici č. 19, tentokrát u Vlkova a bohužel šlo o velmi vážnou nehodu.

     Z místa byl hlášen čelní střet vozidel s vážným zraněním více osob včetně dítěte, takže k nehodě opět vyjely všechny záchranné složky.

     Záchranáři si společně s hasiči na místě převzali šest zraněných osob, kdy byla nutná resuscitace dítěte ve věku necelých pěti let. Hasiči dále zajistili místo nehody, provedli protipožární opatření a zlikvidovali unikající provozní kapaliny.

     "Záchranáři událost řešili v režimu hromadného postižení osob, na místě tedy zasahovalo celkem pět našich vozů. Nacházelo se zde šest zraněných osob včetně jednoho dítěte. Čtyři muži středního věku utrpěli středně těžké zranění, tři byli při vědomí transportováni na akutní příjem Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín a jeden do Fakultní nemocnice Bory. Žena středního věku pak byla s lehčím zraněním transportována do Fakultní nemocnice Lochotín.
     U dítěte ve věku asi pěti let se záchranářům povedlo po kardio-pulmonální resuscitaci obnovit životní funkce a bylo v kritickém stavu transportováno na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín,"
 uvedla nám mluvčí záchranářů

     Policie nehodu na místě šetří, čekáme na jejich zprávu a po obdržení ji samozřejmě doplníme.

     Podle svědků mělo k nehodě dojít tak, že řidič s BMW jel směrem na Vlkov, dle svých slov asi usnul, přejel do protisměru a čelně narazil do vozu Audi. Tento muž také jako jediný vyvázl bez zranění.

    Velké poděkování bezesporu patří záchranáři či zdravotníkovi, který tudy náhodou projížděl v době svého volna, u nehody zastavil, začal organizovat záchrané práce a sám se věnoval zraněnému dítěti.

     "Od dnešních odpoledních hodin se zabýváme dopravní nehodou, ke které došlo na silnici č. I/19. Řidič vozidla BMW narozený v roce 2000 jel ve směru jízdy od Plzně na Spálené Poříčí. Podle dosud zjištěných skutečností přejel z důvodu mikrospánku před obcí Vlkov do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem tovární značky Audi, které řídil řidič narozený 1994.
     Při dopravní nehodě se zranily tři osoby ve vozidle BMW narozené v letech 1993, 2001, 1976 a tři osoby z vozidla Audi narozené v letech 1994, 2018 a 1998.
     Dechová zkouška provedená u řidiče vozidla BMW byla negativní, u řidiče z vozu Audi nešla z důvodu jeho zranění provést a byl proto nařízen odběr krve ke zjištění, zda nebyl během jízdy ovlivněn alkoholem,"
 doplnila mluvčí policie s tím, že věc si na místě převzali kriminalisté z územního odboru Plzeň - venkov, kteří se příčinou a dalšími okolnostmi nehody nadále zabývají. 

     Komunikace byla po dobu záchranných prací zcela uzavřena.