Foto

Při čelním střetu byly zraněny čtyři ženy

Ze čtyř zraněných žen musel dvě do nemocnice transportovat vrtulník LZS

Autor: Petr Novák pátek 17. května 15:00 , aktualizace 16:39

Doprava Nehody


     Dnes před půl druhou odpoledne došlo v Puškinově ulici v Klatovech na výjezdu směrem na Sobětice k vážné dopravní nehodě, během které se čelně střetly dva osobní vozy.

     Z místa bylo hlášeno zranění a zaklínění několika osob, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky a byl povolán i vrtulník letecké záchranné služby.

     Hasiči zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření. "Dvě osoby jsme vyprostili bez použití hydraulických nástrojů," uvedl nám tiskový mluvčí hasičů.

     Záchranáři si do péče převzali celkem čtyři ženy. "Letecká záchranná služba z místa nehody transportuje dvě ženy, ženu narozenou v roce 1953 na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň s těžkým zraněním a ženu narozenou v roce 1973 se středně těžkým zraněním na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň.
     Pozemní posádka transportuje ženu narozenou v roce 1980 na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň se středně těžkým zraněním. Žena narozená v roce 1979 je transportována s lehkým zraněním do nemocnice v Klatovech,"
upřesnila mluvčí záchranářů.

     Okolnosti nehody na místě šetří policisté, jejich vyjádření doplníme hned, jak bude k dispozici.

     Silnice číslo 22 je v místě zcela uzavřena, objízdná trasa pro osobní dopravu je vedena přes Klatovy po silnici I/27 směr Klatovy Luby a Běšiny, následně po silnici II/171 směr Sušice, poté po silnici II/187 směr Čihaň a následně po silnici I/22 směr Horažďovice. Pro nákladní dopravu není objízdná trasa stanovena.

Aktualizace:

     "Řidička narozená v roce 1980 jedoucí s vozem značky Škoda Skala ve směru z Klatov na Sobětice náhle vybočila do protisměru, kde se čelně střetla s protijedoucím vozidlem značky Audi. Při nehodě došlo ke zranění řidičky vozu Audi a dalších dvou spolujezdkyň z vozu Škoda Skala. Alkohol byl u obou řidiček dechovou zkouškou vyloučen," uvedla nám mluvčí policie s tím, že komunikace je již plně průjezdná.

Foto HZS, KP

     


www.rb.cz

Jsme tu pro ty, kteří potřebují pomoci vytvořit funkční ledovací kampaň či služby call centra. K tomu využíváme naše weby s celkovou návštěvností 4 000 000 uživatelů a služby profesionálního call centra s databází více než 500 000 živých kontaktů. A to vše Vám může být k dispozici. Poptejte nás!