Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Falešná RZ, zákaz řízení, pozitivní test na pervitin a další

Dva nezodpovědní řidiči jednostopých vozidel na sebe upozornili sami, ani jeden neměl doklady a jeden měl navíc ještě pozitivní test na pervitin

12. září 2023 14:41 , aktualizace 14:41

Drogy Městská policie


     V neděli krátce po poledni kontroloval strážník městské policie na čtyřkolce dodržování pořádku v okolí stezky pro chodce a cyklisty z Plzně do Třemošné, když přímo proti němu jel po této stezce řidič na skútru. Protože skútr neměl na stezce co dělat, strážník řidiče zastavil a zkontroloval.
     "Strážník dvaatřicetiletého muže zastavil a při lustraci jeho řidičského oprávnění se ukázalo, že má dotyčný muž uložený platný zákaz řízení motorových vozidel, ale také to, že registrační značka umístěná na jeho motocyklu, vůbec k tomuto stroji nepatří a řidič nebyl schopný na místě vysvětlit, kde se registrační značka na jeho motocyklu vzala," popsala tisková mluvčí městské policie.
     Na místo byla přivolána hlídka státní policie, která si muže i se všemi zjištěnými skutečnostmi převzala k dalšímu šetření a úkonům.

     Další podobný úlovek se včera před půl třetí odpoledne podařil hlídce speciální pořádkové jednotky v Kralovické ulici v Plzni.
     "Dvaatřicetiletý muž řídil motocykl, na kterém neměl umístěné registrační značky a neměl nasazenou přilbu, byl proto předepsaným způsobem zastaven a kontrolován policisty. Při silniční kontrole předložil pouze doklady k motocyklu vydané státem SRN, řidičský průkaz nepředložil. Požití alkoholu bylo u řidiče vyloučeno dechovou zkouškou, orientační test na přítomnost drog reagoval pozitivně na amfetamin. Dále bylo z dostupných evidencí zjištěno, že nevlastní a nikdy nevlastnil řidičské oprávnění pro žádnou skupinu," uvedla tisková mluvčí policie s tím, že případ byl k řešení předán policistům plzeňského dopravního inspektorátu.

Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.