Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Hromadná dopravní nehoda, převrácený autobus i kamion, který sroloval svodidla

Během tří hodin došlo na zasněžených silnicích k velkému množství dopravních nehod

čtvrtek 18. ledna 15:00 , aktualizace 17:21

Doprava Hasiči Nehody Počasí Policie Záchranáři

Partner článku – Ski klinovec


Hromadná dopravní nehoda

     Dnes před půl čtvrtou odpoledne došlo na hlavním tahu z Plzně na Karlovy Vary u odbočky na Hunčice k hromadné dopravní nehodě, během které se střetla čtyři vozidla.

     Z místa bylo hlášeno zranění několika osob, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky. Hasiči zajistili místo události a provedli protipožární opatření, zatímco zraněné si do péče převzali záchranáři.
     "Záchranáři na místě ošetřili ženu, muže a dítě, kteří všichni utrpěli lehčí zranění a jsou aktuálně předávání k dalšímu vyšetření na Akutním příjmu Fakultní nemocnice Lochotín. Čtvrtý zraněný je muž starší, u kterého se obtíže projevily později a bude také k dovyšetření transportován na Akutní příjem téže nemocnice," uvedla tisková mluvčí záchranářů.

     "Z dosavadního šetření je pravděpodobné, že řidička vozu Škoda neměla přizpůsobit rychlost jízdy povaze a stavu vozovky, narazila do před ní jedoucího vozidla VW, po nárazu se její vozidlo dostalo do protisměru, kde se střetlo s protijedoucím vozidlem Audi, které se po nárazu roztočilo a došlo k čelnímu střetu s dodávkou jedoucí od Plzně. Dechové zkoušky vyloučily přítomnost alkoholu u řidičů," uvedla nám mluvčí policie s tím, že v současné době je komunikace neprůjezdná. 

Kamion najel do svodidel a doslova je sroloval

     Kolem druhé hodiny odpoledne došlo k dopravní nehodě i v Karlových Varech na průtahu na úrovni Kauflandu, kde kamion najel do svodidel a doslova je sroloval pod sebe.

     Nehoda se naštěstí obešla bez zranění, komplikuje ale dopravu. Ve směru z Karlových Varů na Prahu je průtah uzavřen. Policisté na místě řídí dopravu a odkládání vozidla na objízdnou trasu. V opačném směru je průtah města s opatrností průjezdný.

     V současné době probíhá vyprošťování soupravy.

     Policisté u řidiče vyloučili požití alkoholu a nehodou se dále zabývají.


Během krátké doby došlo na zasněžených silnicích i k dalším nehodám, zde jsou některé z nich:

  • Ve čtvrt na pět došlo k havárii osobního vozu na dálnici D5 ve směru na Prahu u sjezdu na Sulkov. Při nehodě byl zraněn jeden člověk.
  • Jen o několik minut později došlo k další nehodě na hlavním tahu z Plzně na Karlovy Vary, když se mezi odbočkou na Nevřeň a Novou Hospodou střetly dva osobní vozy. I v tomto případě si záchranáři převzali jednoho zraněného.
  • Ve stejnou chvíli se na silnici 193/II mezi Domažlicemi a obcí Třebnice převrátil na bok autobus. I tato nehoda si vyžádala jednoho zraněného, ostatní cestující vyvázli bez zranění a evakuují se do náhradního autobusu.
  • Mezi Dvorcem a Klášterem havarovalo jedno osobní vozidlo, jeden člověk utrpěl zranění.

Ski klinovec

Největší lyžařsky propojený areál v ČR. Přes 31 km sjezdovek všech obtížností. 5 lanovek z toho 3 s oranžovou bublinou. Luxusní večerní lyžování na modré sjezdovce dlouhé 1,5km a s nejnovější lanovkou s vyhřívanými sedadly. Lyžařská škola s dětským parkem s posuvnými pásy v Jáchymově.