Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Auta bez řidičů, žena, která utekla z psychiatrie i celostátně hledaný

Několik z případů, které v posledních dnech řešili plzeňští strážníci

Autor: Karel Aleš pátek 16. února 15:55 , aktualizace 16:45

Doprava Městská policie Zadržení pachatele


     V posledních dnech plzeňští strážníci přistihli nejen několik řidičů, kteří neměli za volanty vozů co dělat, ale i osob v celostátním pátrání. Zde jsou některé z těchto případů:

     V pondělí odpoledne si strážníci všimli řidiče, který s vozem Škoda Octavia projížděl zákazem v Šumavské ulici. Strážníci vůz zastavili a zjistili, že čtyřiatřicetiletý muž z obce na severním Plzeňsku není držitelem řidičského oprávnění.
     "Své jednání bude muset muž vysvětlit u správního orgánu. kde mu ve správním řízení hrozí sankce od 25 do 75 tisíc korun, trest zákazu činnosti v délce trvání od 18 měsíců až na tři roky a k tomu 4 trestné body," uvedla tisková mluvčí městské policie. Strážníci, kteří vůz zastavili, na místo přivolali policisty ČR, aby muži zakázali další jízdu. 

     Ve středu časně ráno byli zase strážníci v Plzni na Doubravce upozorněni na podezřelé chování posádky bílého Volkswagenu Passat v ulicích Na Kovárně a Lesní.
     "Inkriminované vozidlo hlídka zaregistrovala na křižovatce ulic Dlouhá a Republikánská a vydala se za ním. Řidič nato zrychlil a snažil se jí zmizet z dohledu, což se mu nepodařilo. Poté, co projel ulicí Pod Vrchem, odbočil do další ulice, kde zastavil a i přestože během jízdy auto nezastavilo, muž, který z auta vystoupil ze stejného místa jako spolujezdkyně, utvrzoval strážníky, že neřídil a přiznal, že nemá řidičské oprávnění. Posléze se odmítl podrobit dechové zkoušce i testu na přítomnost drog v těle," popsala další případ tisková mluvčí městské policie s tím, že případem se dále zabývají policisté.

     Ve čtvrtek zase strážníci policistům předali dvě osoby v celostátním pátrání.

     O první osobě, ženě, která utekla z psychiatrické léčebny v Dobřanech, strážníky informovala ostraha hlavního vlakového nádraží Plzeň. Žena totiž jednomu ze strážných sdělila: "Utekla jsem z léčebny a jela za přítelem." Pátrací relace po této ženě byla zveřejněna i na našem webu.
     "Strážníkům se po ověření všech údajů a skutečností potvrdilo, že jde o třicetiletou ženu, která je celostátně hledaná pro útěk z psychiatrické léčebny," uvedla tisková mluvčí městské policie.     

      Druhou osobou v celostátním pátrání byl pětačtyřicetiletý muž, kterého po druhé hodině ráno objevila hlídka na schodišti k podchodu u autobusového teminálu a ihned v něm poznala pro policisty zájmovou osobu.

Foto MP


AZ Catering services s.r.o.

AZ Catering pro Vás zajistí: rautové pohoštění, buffet, korporátní oslavu, občerstvení při semináři nebo konferenci, významný firemní oběd, recepci, banket, koktejl, občerstvení při firemním plesu, občerstvení při kulturní a společenské události nebo tematickou akci pro pobavení Vašich hostů.