Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Noční požár garáže

V péči záchranářů skončili dva muži a událost šetří policie

Autor: lr čtvrtek 8. února 11:28 , aktualizace 11:33

Hasiči Záchranáři


     V noci na dnešek kolem třetí hodiny došlo v ulici Na Výsluní ve Stříbře k požáru garáže.

     Z místa bylo hlášeno zranění osob, takže k požáru vyjely všechny záchranné složky. Hasiči zajistili prostor a zahájili hasební práce, zatímco záchranáři si do péče převzali dva muže.
     "Muž narozený v roce 1998 byl transportován na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň po nadýchání zplodin z hoření. Muž narozený v roce 1986 byl ponechán na místě, jeho stav nevyžadoval transport do zdravotnického zařízení," uvedla mluvčí záchranářů.

     Hasičům se v krátké době podařilo požár lokalizovat a poté i uhasit. "Škoda byla vyčíslena na 100 tisíc korun. Příčina požáru je v šetření," sdělil nám tiskový mluvčí hasičů.
     "Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení a příčinou požáru se zabýváme," doplnila tisková mluvčí policie.


O požáru se zraněním osob jsme informovali i včera:

Muž vběhl do hořící budovy a zachránil dva lidi

     V noci na včerejšek půl hodiny před půlnocí vyjížděly všechny záchranné složky do Štědré kousek od hranic Karlovarského a Plzeňského kraje k nahlášenému požáru rodinného domu.

    K události vyjelo devět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů a byl vyhlášen II. stupeň požárního poplachu. V objektu byly v době požáru tři osoby, všechny se naštěstí dostaly ven ještě před příjezdem hasičů.

     Jeden muž při požáru utrpěl velmi vážná poranění, záchranáři proto na místo povolali i vrtulník Letecké záchranné služby. 

     "Na místě proběhla konzultace s Leteckou záchrannou službou a popáleninovým centrem nemocnice Královské Vinohrady, při které bylo rozhodnuto že muž narozený v roce 1988, který byl ve vážném stavu, zaintubovaný a v umělém spánku, bude pozemní cestou transportován do krajské nemocnice v Karlových Varech," uvedl nám tiskový mluvčí záchranářů.

     Hasičům se během čtyř hodin podařilo požár lokalizovat a uhasit. Příčina požáru i výše škoda jsou předmětem šetření.

     Krátce po vydání článku nám dorazila informace o hrdinství místního muže, který zachránil dva lidské životy. O jeho jednání informovala obec:

Foto HZS

D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.