Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Noční požár rodinného domu

Hasiči museli ženě nadýchané kouřem poskytnout kyslík a z hořícího domu vyvést psa

19. listopadu 2021 08:49 , aktualizace 08:53

Hasiči Záchranáři

     V noci na dnešek vyjížděli hasiči ze tří jednotek k požáru rodinného domu ve Skořické ulici v Mirošově na Rokycansku. Na místo vyjeli dobrovolní hasiči z Mirošova a Hrádku a jejich profesionální kolegové z Rokycan.
     Oheň zasáhl přízemí budovy, ve které se nacházeli čtyři lidé. Těm se podařilo budovu opustit relativně v pořádku, pouze jedna žena se nadýchala zplodin hoření. Hasiči, kteří k požáru dorazili do deseti minut po ohlášení požáru, ženě poskytli kyslíkovou terapii a zahájili hašení i průzkum budovy, ve které nalezli psa a v pořádku ho vyvedli ven. 
     Požár se hasičům podařilo uhasit po půl páté ráno, poté bylo zahájeno odvětrání budovy. Kouře nadýchanou ženu si mezitím do péče převzali záchranáři. "Na místě jsme ošetřili ženu narozenou v roce 1941, která se nadýchala zplodin kouře. Neutrpěla žádné zranění a na její žádost byla ponechána na místě," uvedla tisková mluvčí záchranářů.
     Podle tiskového mluvčího hasičů bylo požárem a jeho důsledky zasaženo celé přízemí domu a předběžná škoda byla odhadnuta na 1,5 milionu korun. Příčinu požáru nyní zkoumá vyšetřovatel.


 



D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.