Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Noha, želva a papoušek

Kuriózní nálezy o víkendu řešili strážníci

31. července 2017 12:13 , aktualizace středa 6. prosince 21:18

Alkohol Cyklista Městská policie Záchytka Zvířata

Pánská protéza nohy skončila ve ztrátách a nálezech

     Kuriózní nález ohlásila strážníkům na Doubravce dvaašedesátiletá žena v sobotu, cca čtyřicet minut po poledni. Pánskou protézu nohy nalezla žena v parku na zemi v Potoční ulici, když jím projížděla na jízdním kole. Strážníci následně ověřili u státní policie, že protéza nebyla hlášena jako odcizená, či nebyla nahlášena její ztráta. Poté bylo rozhodnuto o jejím předání do městských ztrát a nálezů v sadech Pětatřicátníků.

Opilý muž na Slovanech zaměstnal v sobotu strážníky

     Před půl čtvrtou odpoledne zamířila hlídka městské policie na Mikulášskou třídu, kde se měl podle přijatého oznámení povalovat opilý muž s jízdním kolem. Toho museli strážníci po příjezdu vzbudit a vzhledem k tomu, že z něho doslova táhl alkohol, dali mu strážníci dýchnout. Výsledkem dechové zkoušky byla naměřená hladina 3,07 promile. I když muž nezvládal dostatečně chůzi po svých, nevzdával se, snažil se nasednout na kolo a z místa odjet.
     Protože svým jednáním ohrožoval bezprostředně svůj život a zdraví, jeho další cesta vedla do protialkoholní záchytné stanice. V průběhu dalšího prověřování byla zjištěna ještě skutečnost, že svou totožnost muž prokazoval dokladem, který byl v policejních evidencích veden jako doklad odcizený či ztracený. Jízdní kolo muži bude vydáno, až bude střízlivý. 

Strážníci ze skupiny pro odchyt toulavých a zatoulaných zvířat měli o víkendu plné ruce práce

     V sobotu dopoledne strážníky zaměstnal papoušek. Nalezla ho na své zahradě v Zelenohorské ulici čtyřiašedesátiletá Plzeňanka. Jelikož se u papouška šedomodré barvy nezdařilo zjistit, komu patří, předali ho strážníci do Záchranné stanice živočichů v Zábělské ulici, kde se o něj pan Makoň postaral.  
     V péči pracovníků záchranné stanice živočichů skončila v sobotu ještě želva suchozemská. Tu v podvečer objevil dvaačtyřicetiletý muž v trávě na fotbalovém hřišti v Plzni – Liticích.

Zdroj a foto: MP