Foto Video

Batole na sebe zvrhlo hrnec s rozpáleným olejem

Hlídka policie byla na místě za pouhé tři minuty a začal boj o chlapečkův život

Autor: Petr Novák sobota 18. května 13:09 , aktualizace 16:53

Záchrana života

Partner článku – Toyota Dolák


     Přesně před týdnem, tedy v sobotu 11. května těsně po páté hodině odpoledne došlo v Cerhovicích, což je městys ležící 30 kilometrů od Plzně u dálnice D5, k velice vážnému zranění malého dítěte. Dnes k tomuto smutnému případu policie uvolnila informace.

     Z místa bylo hlášeno, že batole na sebe zvrhlo hrnec s rozpáleným olejem a má popálený hrudníček, bříško, nohy a částečně i obličej. Na místo proto samozřejmě okamžitě vyrazily všechny záchranné složky včetně vrtulníku a operační důstojník policie vyslal i nejbližší hlídku.

     Právě tato hlídka ve složení podpraporčík Adam Kubů a podpraporčík Petr Zima byla na místě za pouhé tři minuty a jejich vozidlo bylo vybaveno mimo jiné i zdravotnickým batohem. O chlapečka v té chvíli již pečovali jeho rodiče a poskytovali mu TAPP, tedy telefonicky asistovanou první pomoc vedenou operátorem záchranné služby. 

     "Oba policisté rodiče vystřídali v první pomoci, kdy Petr přiložil batoleti na tělíčko popáleninový set, díky kterému mu výrazně zmírnil bolest a jeho kolega Adam mezitím připravil izotermickou fólii, kterou zamezil prochladnutí dítěte a tím i možnému rozvoji šoku. Chlapečka poté zabalili do této fólie i deky a přenesli jej do sanitky, kde si ho již převzali záchranáři.
     Po celou dobu, kdy dítě lékař ošetřoval, byl policista Petr u chlapečka a snažil se ho utěšit. Kolega Adam mezitím zajistil bezpečnou přistávací plochu pro záchranářský vrtulník, který posléze transportoval dítě do nemocnice,"
popsala nám zásah kolegů mluvčí policie s tím, že na vše se sami můžete podívat i v přiloženém videu.


     Podle mluvčí záchranářů chlapeček utrpěl popáleniny druhého stupně a musel být letecky transportován na Kliniku popáleninové medicíny Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, což je jedno z největších a nejlepších popáleninových center v Evropě.

     "Případ si převzali kriminalisté, kteří tuto nešťastnou událost v současné době prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti," dokončila mluvčí policie.

Foto, video: PČR a svědek

 




Toyota Dolák

V současné době je společnost TOYOTA Dolák jediným autorizovaným partnerem značky TOYOTA v jihočeském a plzeňském kraji a také od Příbrami až po Prahu. Naším cílem je mít spokojené zákazníky, kteří k nám cítí důvěru a vědí, za jaké služby u nás platí. Jsme rádi, že se nám tento cíl daří naplňovat.