Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Video

Když se během zatýkání nechtěně stanete hlavní postavou

"Asi jsem byl ve špatný čas na špatném místě, ale byl to super zážitek"

24. září 2020 18:15 , aktualizace 18:15

Drogy Krádež Zadržení pachatele

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Hned dvě dramatická zadržení řidičů aut se odehrála v neděli večer v Plzni a o obou nás informovali čtenáři.

Neděle u Olympie

     Na první případ, ke kterému došlo na parkovišti u KFC kolem půl osmé večer u obchodního centra Olympia nás upozornil čtenář. "Jel jsem do KFC a pak jsem si to zajel sníst dolů na parkoviště. Tam pár metrů ode mě stálo podobné auto a jak jsem si tak v klidu večeřel, přiřítilo se šest policejních aut a oba nás zablokovali. Oba nás postavili vedle aut a vozy prohlédli. Já měl vše v pořádku, tak si na mě jen vzali číslo a mohl jsem jet," popsal.
     Čtenáře samozřejmě zajímalo, o jaký zákrok se jednalo a tak jsme se na to zeptali tiskové mluvčí policie. Dozvěděli jsme se, že policista ve volnu si všiml vozu Škoda Yeti, o kterém z pátrací relace věděl, že byl asi před měsícem odcizen v Bezdružicích společně s nářadím, mobilním telefonem a doklady.
     Policista vůz začal sledovat a zároveň informoval operační středisko, které na místo vyslalo několik hlídek. Policista hlídky prostřednictvím operačního nakonec navedl právě na parkoviště, kde k zákroku došlo. Hlídky poté zajistily vozidlo i řidiče, který dle všeho od 8. do 20. září neoprávněně užíval vůz, se kterým jezdil po Plzeňském kraji, a to i přes to, že má vysloveny dva zákazy řízení.
     Bohužel na večeři si vedle zloděje zaparkoval náhodný muž, právě náš čtenář, který si tak z místa odnesl novou zkušenost: "Asi jsem byl ve špatný čas na špatném místě, ale byl to super zážitek," popsal nám muž s úsměvem.

     "Policejní komisař 21. září sdělil muži na rozenému v roce 1994 podezření ze spáchání přečinů neoprávněné užívání cizí věci, krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání," doplnila mluvčí policie s tím, že věc je řešena ve zkráceném řízení. 

Neděle u Boleváku


     Ke druhému, respektive dvěma těsně po sobě jdoucím zákrokům došlo kolem půlnoci v ulici U Velkého rybníka. Policisté zde řešili případ, o kterém budeme informovat později. "Ten muž tam auto odstavil, přijely dvě hlídky a policisté toho řidiče doslova vytáhli z auta," popsal nám zadržení čtenář, který byl svědkem tohoto zákroku.
     Když policisté z tohoto ukončeného zákroku odjížděli, zpozorovali podezřelé vozidlo Škoda Octavia a vydali se za ním. Řidič na výzvu policistů zastavil nedaleko nové veterinární stanice a protože se policistům zdálo, že je pod vlivem drog, přivolali si na místo posily. 
     "Při kontrole bylo zjištěno, že muž narozený v roce 1994, který vozidlo řídil nemá řidičské oprávnění. Test na přítomnost omamných a psychotropních látek pak ukázal, že je muž pod vlivem amfetaminu a metamfetaminu," uvedla tisková mluvčí policie s tím, že muž vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu odmítl a policie se případem zabývá.
     "Oba zásahy byly rychlé a profesionální, chválím, že tu máme takovou policii," doplnil čtenář.

Úvodní foto ilustrační z jiného zadržení pachatele

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.