Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Video

Jeden chlapec již zemřel a další skončili v nemocnici

Záchranné složky se tyto dny potýkají s množstvím případů opilých dětí či mladistvých

28. června 2023 17:00 , aktualizace 17:23

Alkohol Městská policie Smrt Záchranáři


     S koncem školního roku a blížícími se prázdninami opět nastává období, kdy záchranné složky ve větší míře řeší případy požívání alkoholu dětmi a mladistvými. Následky různých oslav nebo popíjení na akcích, koncertech či výletech přitom mohou skončit nejen ošklivou kocovinou, ale bohužel i tragicky, jak ukazuje velice smutný případ z tohoto víkendu, kdy zcela zbytečně zemřel teprve patnáctiletý Honza.


     V průběhu posledních dnů řešily záchranné složky hned několik takových případů a o třech z nich si můžete přečíst dále v článku:

S téměř jedním a půl promile se potácel centrem Plzně

     Strážníci hlídkující v Plzni na Americké třídě si v pátek večer všimli chlapce, který naprosto nezvládal chůzi, potácel se a padal.
     Patnáctiletý mladík na dotaz strážníků, zda je v pořádku, přiznal, že vypil několik piv a k tomu ještě pil Jägermeister. Provedená dechová zkouška na alkohol pak jeho slova bezesporu potvrdila. "Přístroj Dräger při dechové zkoušce vykázal hodnotu 1,36 promile. Teenager navíc vyzradil, kde si alkohol sám zakoupil. Celou záležitost si převzala na místě k šetření Policie ČR," uvedla nám mluvčí městské policie.

Pod vlivem alkoholu i drog padal do kolejiště i silnice

     V sobotních ranních hodinách pak strážníci vyjížděli k tramvajové zastávce Pod Záhorskem na oznámení o mladém muži, který
ohrožuje svůj život pády do kolejiště a silnice. Na místě strážníci v péči oznamovatele nalezli šestnáctiletého chlapce, který nejen, že nadýchal více než 2,5 promile, ale strážníkům přiznal i požití drog.
     Vzhledem k chlapcovu zdravotnímu stavu byli na místo přivoláni záchranáři, kteří chlapce transportovali do nemocnice. "Záležitost bude postoupena k dořešení orgánu sociálně právní ochrany dítěte a informována bude taktéž Policie ČR," sdělila nám k tomuto případu mluvčí městské policie.

Patnáctiletý chlapec zemřel při oslavě konce školního roku

     Nejtragičtějším případem víkendu pak byla událost, o které jsme již informovali. V sobotu časně ráno záchranné složky vyjížděly do malé obce jihovýchodně od Klatov, kde zcela zbytečně vyhasl život teprve patnáctiletého Honzy, který s kamarády oslavoval konec školy.

     Podle již potvrzených informací na louce u obce, jejíž jméno s ohledem na chlapcovu rodinu nebudeme uvádět, místní mládež slavila konec školy a teprve patnáctiletý chlapec se silně opil. Kamarádi ho tam měli nechat spát ve stanu a dál se na místě bavili.
     Bohužel chlapec zřejmě ve spánku vdechl zvratky a udusil se. Když ostatní zjistili, že něco není v pořádku, na místo přivolali chlapcovu rodinu, a teprve pak byli přivoláni i záchranáři.

     „Mohu potvrdit, že jsme u tohoto velice smutného případu skutečně zasahovali, ale bohužel náš lékař musel u mladistvého chlapce konstatovat smrt,“ potvrdila nám informace z místa mluvčí záchranné služby.

     Na místo tak musel vyjet koroner, vyšetřování smrti dítěte si převzali kriminalisté a byla nařízena soudní pitva.

     V některých médích se následně objevila zpráva, že na ležícího chlapce měli jeho kamarádi i dupat. Tuto informaci jsme ale my nezaznamenali a dnes ji i vyloučily výsledky pitevní zprávy. "K případu úmrtí chlapce na Klatovsku mohu uvést, že včera proběhla soudní pitva, při které bylo vyloučeno cizí zavinění. Další informace vzhledem k věku zemřelého nebudeme uvádět," uvedla dnes mluvčí policie.


     Pokud jste četli původní článek o smrti chlapce, tak víte, že jsme vás prosili, pokud máte děti, měli byste s nimi probrat všechna hrozící rizika podobných oslav. Pokud jste pak shlédli video výše, tak již také víte, že se k tomuto varování připojují i záchranáři.

     Když už ale k něčemu podobnému dojde, je nutné přivolat záchranáře okamžitě a nečekat, zda se z toho kamarád vyspí. Dětský či ještě nedospělý organismus se s přemírou alkoholu nedokáže vypořádat tak, jako tělo dospělého člověka, a jak sami vidíte, následky mohou být fatální.

Workpress Aviation

Dynamická česká výrobní společnost se zaměřením na letecký průmysl.