Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Oživování nedýchajícího muže, kolaps ženy před hotelem i muž s rozbitou hlavou

Tři případy pomoci potřebným z posledních dnů

21. listopadu 2023 12:37 , aktualizace 13:29

Alkohol Městská policie Záchranáři

Partner článku – Za oponou


     V posledních dnech strážníci městské policie mimo jiné činnosti zasahovali i u několika zraněných osob:

Oživování nedýchajícího muže

     Ve čtvrtek 16. listopadu v časných ranních hodinách přijali strážníci městské policie na linku tísňového volání 156 informaci o muži odmítajícím odejít z podniku v Tylově ulici v Plzni.
     Na uvedenou adresu okamžitě vyrazila motorizovaná hlídka ze služebny Bory. Ta však až do příjezdu na místo netušila, že se situace podstatně změnila, muži jde o život a o jeho dalším žití rozhodne jejich pohotová reakce. "Muž totiž zůstal po pádu ze schodů ležet zaklíněný hlavou ve dveřích. Nereagoval na podněty, již jen chroptěl a byl promodralý v obličeji. V tu chvíli byla drahocenná opravdu každá vteřina. Strážníci začali ihned s oživováním, přičemž za telefonické asistence operátorky zdravotnické záchranné služby zahájili nepřímou srdeční masáž a v té se střídali až do příjezdu posádky záchranářů," popsala nám první případ mluvčí městské policie s tím, že během resuscitace se podařilo u muže obnovit životní funkce.
     Muže si pak převzali záchranáři a transportovali jej na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín. 

Žena zkolabovala před hotelem

     V noci z pátku na sobotu po půl druhé strážníky hlídkující v ulici I. P. Pavlova v Karlových Varech oslovil mladík, který si s kamarády všiml bezvládně ležící ženy na schodech u hotelu Thermal.
     Strážníci ihned vyrazili na mladíkem popsané místo, ženu oslovili a zjistili, že je při vědomí. "Žena komunikovala, ale stěžovala si na bolest v oblasti zad, proto s ní hlídka nijak nemanipulovala, pouze jí vzhledem k povětrnostním podmínkám přikryla izotermickou folií a vyčkala do příjezdu posádky přivolané záchranné služby," popsali karlovarští strážníci.
     Záchranáři si zraněnou ženu převzali do péče a po ošetření na místě ji transportovali do nemocnice.


Muž silně krvácel z hlavy

     V neděli pozdě odpoledne se na plzeňské strážníky obrátili lidé s oznámením, že po parkovišti u obchodního centra Luna v Plzni na Borech zběsile pobíhá zakrvácený muž.
     Strážníci vyjeli na místo a zraněného muže s rozbitou hlavou během chvíle nalezli. Následně zjistili, že na mužově situaci se podepsal hlavně alkohol, kterého evidentně vypil více, než měl, a upadl.
     "Přístroj při dechové zkoušce na alkohol u třiatřicetiletého muže vykázal hodnotu 3,13 promile. Protože mu z rány na hlavě stékala krev, obrátili se strážníci na záchranáře," popsala mluvčí Městské policie Plzeň.

     Záchranáři muže na místě ošetřili a poté transportovali k dalšímu ošetření do nemocnice.

Foto MP

 

Za oponou

Jistota skvělého jídla a pití, vynikající gastronomické zážitky, unikátní a inspirativní prostředí... Chutě. Radost. Zážitky. ZA OPONOU.