Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Mladý řidič s téměř třemi promile projel plotem a pak utekl od nehody

Po vypátrání bylo zjištěno, že mladík je nejen opilý, ale má i zákaz řízení

15. června 2022 17:25 , aktualizace 17:25

Alkohol Nehody Zadržení pachatele

     V noci na dnešek před jedenáctou hodinou došlo v Týnci na Klatovsku k dopravní nehodě, při které osobní vůz prorazil oplocení a za ním narazil do stromu.

      Řidič po nehodě, při které se naštěstí nikomu nic nestalo, na místě nechal auto a utekl. Dopravní policisté v součinnosti s hlídkou policistů z obvodního oddělení v Nýrsku řidiče po chvíli vypátrali. 
      "Dvaadvacetiletý muž z obce na Klatovsku s vozidlem Škoda Octavia najel na chodník a pozemek, kde se chtěl otočit a na svažitém pozemku došlo k nárazu zadní části do oplocení i ovocného stromu," popsala tisková mluvčí policie a dodala: "Muž se podrobil dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil 2,66 promile alkoholu. Policisté muže převezli do zdravotnického zařízení v Klatovech, kde bylo provedeno lékařské vyšetření i odběr krve."

      Dalším šetřením policisté zjistili, že podle Okresního soudu v Klatovech má muž uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od května 2022 do listopadu 2023. 
      Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky a Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

     Pokud vám tento případ něco připomíná, nemýlíte se, před pouhými dvěma dny jsme psali o velice podobné nehodě:

     V sobotu 11. června před půl dvanáctou v noci došlo na silnici mezi Žinkovy a Bíluky na Klatovsku k dopravní nehodě, po které vůz skončil mimo silnici převrácený na střeše.
     "Dvacetiletý řidič s osobním automobilem Škoda Octavia jel od Žinkov směrem na Bíluky, nepřizpůsobil rychlost rychlost jízdy a s vozidlem vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do náletového stromu, načež s vozidlem skončil na střeše," popsala tisková mluvčí policie.
     Řidič utrpěl při dopravní nehodě zranění, podle informací z místa však nikoli vážné, zadělal si ale na pořádný malér. "U řidiče policisté provedli dechovou zkoušku a odborné měření elektronickým přístrojem bylo s pozitivním výsledkem 2,84 promile alkoholu. Policisté řidiče zajistili a převezli do lékařského zařízení, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Policisté z dostupných evidencí také zjistili, že mladík má uloženy dva zákazy řízení," doplnila mluvčí policie s tím, že případem se dále zabývají klatovští dopravní policisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Foto PČR

KS Therm

Nabízíme instalatérské, topenářské a plynařské práce včetně revizí. Dodáváme a montujeme tepelná čerpadla, solární systémy, rekuperace, kogenerační jednotky, kotle, podlahové i stěnové topení či kompletní systémy vytápění. Provádíme zateplování budov, výměny oken a stoupaček i kompletní koupelny.