Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Těžce opilý řidič zdemoloval kamion u Ostrova u Stříbra

Policie hledá tři svědky, kteří byli u nehody, staršího řidiče s bílou Octavií a dvě ženy s dodávkou s plachtou

26. května 2021 16:42 , aktualizace 16:42

Alkohol Nehody

     Před dvěma měsíci jsme informovali o havárii, při které v úterý 23. března po osmé hodině večer na silnici číslo 203 u Kladrub v části Pozorka řidič s kamionem naloženým kovovými díly nezvládl řízení, vyjel ze silnice a havaroval do příkopu.
     "Z dosavadního šetření je zřejmé, že řidič nákladní soupravy s návěsem MAN TGX, který jel ve směru od Ostrova u Stříbra směrem na Kladruby, neměl přizpůsobit rychlost jízdy a v pravotočivé zatáčce vyjel mimo komunikaci, kde narazil do stromů. Poté se s vozidlo dostalo do smyku a přejelo vpravo přes komunikaci, kde sjelo do silničního příkopu, i zde narazilo do stromu a nakonec do vyvýšeného svahu," popsala tehdy tisková mluvčí policie. Při havárii byla zcela zdemolována kabina kamionu a část nákladu, mimo jiné i kovové hřídele, se rozsypala na silnici. 
     K havárii vyjely všechny záchranné složky. Hasiči zajistili místo události, vyprostili z kabiny zraněného řidiče, kterého předali do péče záchranářů a vrhli se do likvidace stovek litrů nafty unikajících z proražené nádrže. 
     Záchranáři mezitím do nemocnice transportovali zraněného řidiče. "Muž narozený v roce 1980, byl se zraněním na hlavě a pod vlivem alkoholu transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice Lochotín," uvedla mluvčí záchranářů. "Čtyřicetiletý řidič se ještě před transportem do nemocnice podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní s výsledkem přes 2,5 promile alkoholu," doplnila mluvčí policie s tím, že policisté dopravního inspektorátu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

     Policisté se případem samozřejmě dále zabývali a postupně zjistili, že řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy, v nepřehledné pravotočivé zatáčce nezvládl řízení a vyjel vlevo mimo komunikaci, kde vyvrátil dopravní zařízení a narazil do dvou vzrostlých stromů. Poté se souprava odmrštila vpravo, přejela přes komunikaci a narazila do pravého silničního příkopu a vzrostlého stromu.
     Z dosavadního šetření vyplývá, že krátce po havárii se na místě nacházeli tři možní svědci, a to starší řidič, který na místě zastavil s osobním vozidlem Škoda Octavia bílé barvy jedoucí od obce Ostrov u Stříbra, a dvě ženy, které cestovaly v dodávkovém voze s plachtou a k místu přijely od obce Kladruby. Jejich svědectví by mohlo napomoci v souvislosti s prověřováním přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
      V souvislosti s tím tachovští dopravní policisté žádají zejména tři výše uvedené neznámé svědky, ale i další občany, kteří by mohli poskytnout informace k uvedené havárii, aby se jim ozvali na telefonní čísla 974 337 266, 974 337 251 nebo 974 337 257. Informace mohou sdělit také na telefonním čísle 974 322 015 nebo na linku tísňového volání 158.


 




Prestol Holding

revitalizace panelových domů • rodinné a bytové domy • monolitické železobetonové konstrukce • developerská činnost