Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Opilý řidič se převrátil s autem

Muži hrozí až tříletý trest vězení

3. února 2022 12:59 , aktualizace 13:40

Alkohol Nehody

     Od čtvrtka 10. ledna se policisté zabývali havárií osobního vozu Renault se kterým řidič po čtvrté hodině odpoledne havaroval u obce Drmoul na Chebsku, kterou způsobil opilý řidič. Protože výsledky rozboru krve, které nyní dorazily, jeho opilost potvrdily, můžeme již nyní informovat, že byl muž obviněn ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

      Podle tiskového mluvčího policie řidič přejel na mokré pozemní komunikaci do protisměru, následně vyjel ze silnice a s vozidlem se převrátil na střechu. Řidič při havárii utrpěl zranění, se kterým musel být transportován do nemocnice.
     "Po příjezdu policejní hlídky se devětačtyřicetiletý muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,9 promile," uvedl mluvčí policie s tím, že z tohoto důvodu byla muži zakázána další jízda a byl mu zadržen řidičský průkaz.
      Protože ve stavu opilosti způsobil havárii, hrozí muži v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři roky.

§ 274 Ohrožení pod vlivem návykové látky

  1. Kdo vykonává ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky, zaměstnání nebo jinou činnost, při kterých by mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.
  2. Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán,
           a) způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 havárii, dopravní nebo jinou nehodu, jinému ublížení na zdraví nebo větší škodu na cizím majetku nebo jiný závažný následek

Foto PČR

 


Jídlonoš

Rozvoz a donáška obědů pro domácnosti a firmy • rozvoz a donáška obědů pro seniory • široký výběr jídel • pokrytí Plzeň a široké okolí