Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Další a další opilí řidiči

Jeden v opilosti způsobil nehodu, druhého přistihli při silniční kontrole

10. února 2022 08:44 , aktualizace 08:45

Alkohol Nehody

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

      Bohužel stále neubývá případů, kdy řidiči za volant vozu usednou pod vlivem alkoholu či drog a v mnoha případech díky ovlivněnému vnímání a tedy delší reakční době způsobí dopravní nehodu. Zde jsou dva případy opilých řidičů z konce minulého týdne.

      V pátek 4. února došlo před čtvrtou hodinou odpoledne ke střetu dvou vozů v Tachově. "Místní třiatřicetiletý muž s vozidlem Mercedes jel Mánesovo ulicí, na křižovatce nerespektoval dopravní značku „Dej přednost v jízdě“ a narazil přední částí vozidla do pravého boku vozidla Ford, se kterým jel řidič po hlavní komunikaci do ulice Zámecká," popsala tisková mluvčí policie.
      Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo ke zranění osob. "Policisté vyzvali oba řidiče k provedení dechových zkoušek, u řidiče vozidla Ford byla s negativním výsledkem, ale u řidiče vozidla Mercedes byla s výsledkem měření 1,16 promile alkoholu," doplnila mluvčí policie s tím, že policisté třiatřicetiletého muže převezli do zdravotnického zařízení, kde se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve.
      Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

      Dalšího opilého řidiče přistihli policisté v sobotu 5. února v devět hodin dopoledne v Nýrsku kde projížděl s vozidlem Citroën. "Policisté při kontrole zjistili totožnost devětašedesátiletého muže z Janovicka, který se podrobil dechové zkoušce s výsledkem měření 1,51 alkoholu," popsala mluvčí policie s tím, že muž požití alkoholu před jízdou přiznal.

     Policisté muže převezli do zdravotnického zařízení v Klatovech, kde bylo provedeno lékařské vyšetření i odběr krve, zadrželi mu řidičský průkaz a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.