Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Řidič s více než třemi a půl promile způsobil nehodu

Za volant sedl silně opilý a navíc nikdy neměl řidičský průkaz

24. ledna 2023 17:36 , aktualizace 17:40

Alkohol Nehody

     V neděli 22. ledna letošního roku krátce před půl desátou hodinou večerní došlo ve Žluticích k dopravní nehodě při které řidič s vozem Volkswagen naboural do zaparkovaného vozu Ford.

     "Dvaatřicetiletý řidič jedoucí ulicí Velké náměstí směrem do ulice 5. května se zřejmě plně nevěnoval řízení a následně narazil do zadní části zaparkovaného vozidla," popsal tiskový mluvčí policie s tím, že nehoda se naštěstí obešla bez zranění osob, vznikla při ní ale škoda přibližně 120 tisíc korun.
     Přivolaní policisté následně zjistili, že řidič za volantem neměl co dělat. "Po dopravní nehodě se řidič podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 3,67 promile alkoholu. Dále policisté lustrací zjistili, že muž nevlastní řidičské oprávnění pro žádnou skupinu," doplnil mluvčí policie. 

     Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou nadále v šetření dopravních policistů, řidič je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Foto PČR, úvodní foto ilustrační

Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.