Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Video

A další opilý řidič, opět v Plzni

Tentokrát pomohl opilce za volantem dopadnout všímavý řidič jiného vozu

2. října 2023 09:38 , aktualizace 09:40

Alkohol Zadržení pachatele


     Ve čtvrtek krátce po půlnoci obdržel operační strážník Městské policie Plzeň oznámení od všímavého řidiče, který uvedl, že právě jede za malou dodávkou značky Mercedes, jejíž řidič se vzhledem ke způsobu jízdy zdá být pod vlivem alkoholu, nebo jiné látky. Vozidlo se prý pohybuje velmi pomalu, má sklopená zrcátka a kličkuje po silnici.


     "Oznamovatel poté sledoval uvedené jedoucí vozidlo a naši hlídku telefonicky perfektně navigoval a uváděl, kde se právě nachází. Během pár okamžiků byli na místě naši strážníci, kteří vozidlo po vyhodnocení stylu jízdy, ihned zastavili. Za volantem seděl jednatřicetiletý muž a na sedadle spolujezdce devětačtyřicetiletá žena.
     Řidič předložil potřebné doklady a už z jeho chování bylo evidentní, že je opilý, což ale rozporoval svým tvrzením, že před jízdou nic nepil a pouze jede domů,"
uvedla nám mluvčí městské policie.

     Muž se dobrovolně podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s výsledkem 1,88 promile a jeho jízda tak byla definitivně u konce.
     Na místo byli přivoláni státní policisté, kteří si muže převzali k dalším úkonům a v nejbližší době ho čeká obvinění z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

     "Všímavému oznamovateli patří naše velké poděkování!" ukončila mluvčí městské policie.


Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.