Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Opilý Ukrajinec ujel od nehody a pak ještě napadl strážníka

Agresivní cizinec skončil v policejní cele

14. prosince 2022 18:22 , aktualizace 18:23

Alkohol Cizinci Městská policie Napadení Nehody Zadržení pachatele

     V noci z neděle na pondělí krátce před půlnocí strážníky hlídkující v Plzni na Lochotíne upozornil kolemjdoucí, že viděl dopravní nehodu, při které řidič naboural do zaparkovaného vozu a z místa ujel. 
     Strážníci tedy propátrali okolí a po chvíli popsaný vůz spatřili. "Hlídka uviděla podezřelé vozidlo, jehož řidič najel koly na obrubník a poté pokračoval v jízdě ve směru na Bolevec," popsala nám tisková mluvčí městské policie s tím, že strážníci vůz samozřejmě zastavili.

     Ukázalo se, že za jeho volantem sedí viditelně silně opilý a jak se později ukázalo i agresivní osmadvacetiletý Ukrajinec. "Řidič po zastavení vozidla okamžitě vyběhl ven a pokřikoval na strážníky. Jeho agresivita stoupala, a nakonec se muž ohnal rukou po strážníkovi. Ten však okamžitě použil donucovací prostředky a agresora svedl na zem, kde mu byla přiložena pouta," doplnila mluvčí strážníků s tím, že celou záležitost si převzala následně Policie ČR.

     "Osmadvacetiletý cizinec jel s vozem Volkswagen Golf po Plaské ulici od Západní ulice k Nýřanské ulici, když při odbočení vpravo nezvládl řízení vozidla a narazil do zaparkovaného vozu Hyundai. Poté z místa nehody ujel a byl vypátrán a zastaven v Lidické ulici hlídkou městské policie," popsala průběh nehody tisková mluvčí policie s tím, že se muž odmítl podrobit dechové zkoušce i lékařskému vyšetření ke zjištění alkoholu v krvi.
     "Cizinec byl omezen na osobní svobodě a umístěn do policejní cely. Také mu byl zadržen řidičský průkaz," doplnila mluvčí policie a dodala, že se případem policisté dále zabývají.

Foto PČR

 



Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.