Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Havárie letadla, na místě přistává vrtulník LZS

Letadlo při nouzovém přistání havarovalo na poli

16. ledna 2023 15:07 , aktualizace středa 18. ledna 12:09

Hasiči Nehody Záchranáři

     Dnes kolem jedné hodiny odpoledne došlo u Rájova, což je malá vesnice, část obce Mnichov v okrese Cheb nedaleko Mariánských Lázní, k pádu malého sportovního letadla do pole jen kousek od lesa.

     Na místo havárie vyjely všechny záchranné složky a vzlétl i vrtulník Letecké záchranné služby. Ukázalo se, že posádka letadla, tedy pilot i jeho společnice pád naštěstí přežili a jsou oba při vědomí.
     Hasiči zajistili místo pádu i protipožární opatření a oba zraněné si převzali do péče záchranáři. Muž byl do nemocnice transportován pozemní cestou, ženu do nemocnice transportovali letecky.

     "Můžeme potvrdit, že poblíž Mariánských Lázní došlo k pádu dvoumístného ultralehkého letadla, které se snažilo nouzově přistát. Při této letecké nehodě došlo ke zranění dvou osob, respektive pilota letadla narozeného v roce 1973 i jeho pasažérky narozené v roce 1982.
     Oba se po nehodě podrobili orientační dechové zkoušce, která u obou vyšla s negativním výsledkem. Přesná příčina a okolnosti této nehody jsou předmětem dalšího šetření,“
uvedl nám k události tiskový mluvčí policie.

     Majitel letecké školy, které letadlo patří, pak doplnil informace a uvedl nám, že pilot nejdříve nouzově přistál na poli nedaleko Rájova, ale při následném pokusu o start však se strojem havaroval.

     Případem se samozřejmě bude zabývat i Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. 


 

D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.