Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Žena málem zemřela v bažinách

Uprostřed močálu se zoufale držela stromu, byla zcela vysílena a třásla se zimou

31. března 2021 13:33 , aktualizace 13:33

Záchrana života

      V pátek 26. března před osmou hodinou večer se na tísňovou linku 158 obrátila vyděšená sedmdesátiletá žena, že se její jednatřicetiletá dcera, která se šla projít s pejskem, nevrátila domů. Protože pohřešovaná je částečně zbavená svéprávnosti, měla o ní maminka strach, že mohla zabloudit a něco se jí mohlo stát.
      Policisté se oznámením začali okamžitě zabývat a byla zahájena rozsáhlá pátrací akce. Protože pes, se kterým pohřešovaná žena na procházku vyrazila, byl spatřen poblíž osady Lužná na Chebsku, policisté i strážníci městské policie okamžitě začali propátrávat okolí silnice z osady Krapice směrem do Libé. Vzhledem k náročnému a částečně zalesněnému terénu se značným množstvím lesních cest, rybníků a mokřadů byl na místo vyžádán i policejní vrtulník s termovizí.

     Krátce po desáté hodině večer, ještě před příletem vyžádaného vrtulníku, byla pohřešovaná žena vypátrána hlídkou z obvodního oddělení Plesná ve složení prap. Miroslava Kulová a pprap. David Kohout. Policisté ženu našli v mokřadu za takzvanými Krapickými rybníky, kde se uprostřed močálu zoufale držela stromu, byla zcela vysílena a třásla se zimou. 
     Policisté neváhali ani vteřinu a za ženou se i přes velice nepříznivý terén vydali, z močálu jí bezpečně vyvedli a podchlazenou předali zdravotníkům. „Jsem velice ráda, že se nám podařilo pohřešovanou ženu v tomto opravdu hodně náročném terénu najít,“ uvedla prap. Miroslava Kulová. „Žena se po ošetření vrátila domů ke své matce. Pátrání mělo šťastný konec, a to je vždy to nejdůležitější,“ doplnil pprap. David Kohout.

Foto PČR

 


Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.