Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Razie na varnu pervitinu

Kriminalisté si realizaci naplánovali dobře, chemik právě "vařil"

4. srpna 2020 20:07 , aktualizace středa 5. srpna 09:33

Drogy

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Tachovští kriminalisté zaznamenali další úspěch na úseku potírání drogové kriminality na svém okrese.

     Kriminalisté šéfa skupiny čtyř lidí zadrželi přímo při výrobě pervitinu, přičemž do konečné fáze chybělo jen pár hodin. Při následné domovní prohlídce byl u třiatřicetiletého muže zajištěny různé předměty a chemické látky sloužící k výrobě pervitinu, sedmdesát sedm tisíc korun a také marihuana.
     Takového jednání se měl muž třiatřicetiletý dopustit, ačkoliv byl v minulosti za obdobnou trestnou činnost odsouzen.

Obvinění

     Dne 27. července tohoto roku osobám ve věku 33, 26 a 25 let sdělil policejní komisař obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, přičemž staršímu muži (33 let) spáchaného dílem ve stadiu pokusu a ženě (25 let) spáchaného formou účastenství na trestném činu. Proti muži ve věku 27 let bylo zahájeno trestní stíhání pro přečin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

     Nejstaršímu muži je kladeno za vinu, že minimálně v první polovině tohoto roku v obci na Tachovsku (nejméně ve čtyřech případech) vyrobil celkem nejméně kilo pervitinu, který je při běžných cenách na ulici prodejný za jeden milion korun. Drogu pak z části užil pro svoji vlastní potřebu a z části za účelem další distribuce.
     Operativně pátracími prostředky bylo zjištěno, že ve více jak v 70 případech o celkové váze téměř 400 gramů nabídl, prodal či jinak opatřil návykovou látku 26letému, již také obviněnému muži.

     Ženě byla obviněna z toho, že svému příteli (33letý muž), aniž by se podílela na samotné výrobě, napomáhala tak, že likvidovala a uklízela věci pocházející z výroby nezákonné látky. Mimo to nakupovala prostředky a chemikálie, které jsou zapotřebí k výrobě metamfetaminu.

     Šestadvacetiletý muž si vyslechl obvinění, že si za účelem dalšího prodeje opatřoval od 33letého muže a dalších blíže neustanovených osob pervitin a marihuanu, ty pak na různých místech na okrese Tachov přechovával a nejméně deseti osobám prodal. Denně byl muž schopen prodat až 20 gramů pervitinu. V době zadržení měl muž při sobě sáčky s obsahem krystalické látky a marihuany, které držel za účelem následné distribuce. Jednání se stejně jako nejstarší z mužů dopustil, ačkoliv byl za obdobnou trestnou činnost v minulosti odsouzen.

     Sedmadvacetiletý muž si za účelem dalšího prodeje obstarával návykovou látku od 26letého muže. Za první pololetí tohoto roku nejméně ve 30 případech získal od muže pervitin. Ten za účelem další distribuce přechovával a následně prodával. Nejméně sedmi osobám pak ve více jak v padesáti případech zmíněnou nelegální látku poskytl. 

Další vyšetřování 

     V tuto chvíli vyšetřování případu i nadále probíhá, 33letý a 26letý muž jsou stíháni vazebně, u dalších dvou osob probíhá trestní stíhání na svobodě.  

     Za uvedený zvlášť závažný zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí pachateli v případě uznání viny v pravomocném rozhodnutí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let. Za přečin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí pachateli trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Foto: Policie ČR

 


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.