Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Pro vařiče pervitinu si zásahová jednotka došla přímo během varu

Pojďte se podívat, v jakém prostředí se pervitin vyráběl

6. dubna 2023 19:09 , aktualizace 19:28

Drogy Vazba Zadržení pachatele Zásahová jednotka

Partner článku – Alfa Tactical


     Kriminalistům se podařilo zlikvidovat další varnu pervitinu, tentokrát na Sokolovsku. Důkladným prověřováním se jim podařilo zjistit garáž, kterou si vařič na výrobu drogy půjčoval od svého známého a zde ho pak přímo při varu zadržela zásahová jednotka.

Podívejte se, v jakém prostředí se pervitin vyráběl


      "Pětatřicetiletý obviněný muž měl v této garáži, kterou si půjčoval od svého pětadvacetiletého známého, nejméně od října loňského roku vyrábět pervitin. Za každé půjčení garáže pak pachatel daroval pětadvacetiletému muži pervitin," popsal nám činnost v garáži mluvčí policie.

     Kriminalisté se případem delší dobu zabývali a nakonec nashromáždili dostatek důkazů, aby mohli přistoupit k takzvané realizaci. "Kriminalisté se případem usilovně zabývali a ve spolupráci se zásahovou jednotkou Krajského ředitelství Plzeňského kraje pětatřicetiletého muže ve středu 29. března krátce po jedné hodině ranní v garáži zadrželi přímo při výrobě pervitinu. Zajistili i vybavení, pomocí kterého muž pervitin vyráběl.
      V garáži se v tu dobu také nacházel pětadvacetiletý muž a třiatřicetiletá žena, oba dva byli na místě také zadrženi. Následně ještě kriminalisté provedli ohledaní místa bydliště pětatřicetiletého muže, během které nalezli a zajistili i střelnou zbraň, jejíž funkčnost je předmětem dalšího zkoumání,"
dokončil mluvčí policie. 

     Kriminalisté zahájili trestní stíhání mužů ve věku 25 a 35 let ze Sokolovska, které obvinili ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
     Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného pětatřicetiletého muže, do vazby, který jej akceptoval a na základě rozhodnutí soudu byl muž, který byl v minulosti několikrát soudně trestán, do vazby vzat.
     Mladší muž byl propuštěn ze zadržení a jeho vyšetřování probíhá na svobodě. Žena byla po provedených úkonech také propuštěna ze zadržení. 

     V případě prokázání viny oběma mužům hrozí trest odnětí svobody až na pět let. 



     O podobném případu, kdy si pro vařiče přímo při varu došla zásahová jednotka, jsme informovali naposledy v pondělí:

Policejní razie ve Strážnické ulici v Plzni

     V neděli 2. dubna v podvečer přijali policisté oznámení, že se z bytu ve čtvrtém patře ve Strážnické ulici 13 v Plzni šíří pronikavý chemický zápach a i další indicie, které v tuto chvíli ještě nelze uvést, ukazovaly na právě probíhající výrobu pervitinu.

     Na uvedenou adresu samozřejmě okamžitě vyjeli policisté, kteří zajistili budovu. Následně dorazila krajská zásahová jednotka, která provedla násilný vstup do bytu a zajistila muže narozeného v roce 1993. 

Video celého zásahu


     "Policisté na základě svých zákonných oprávnění vstoupili do bytu, kde bylo zjištěno, že skutečně dochází k trestné činnosti," uvedla nám včera večer mluvčí policie s tím, že v tuto chvíli nelze uvést více podrobností.

     Podle našich informací kriminalisté v bytě nalezli varnu drog a větší množství prekurzorů určených k výrobě pervitinu.

     Na místě do pozdních nočních hodin pracovali i hasiči včetně jejich laboratoře. V bytě zajišťovali nalezené chemikálie a v dýchací technice prováděli detekci a neutralizaci nebezpečných látek.

     Zadržený muž byl umístěn do policejní cely. Podle našeho zdroje blízkého vyšetřování byl tento muž narozený v roce 1993 již v době zadržení v celostátním pátrání pro jinou trestnou činnost.
     Na příchod policistů se muž zřejmě předem připravoval a na parapet okna ve čtvrtém patře například nainstaloval kameru monitorující dění před vchodem do domu.

     Kriminalisté nyní vyhodnocují zajištěné stopy i látky nalezené v bytě a na případu dále intenzivně pracují.



Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.