Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Ukradl a prodal psa vlastní rodiny

Podařený mladík okradl babičku o jejího čtyřnohého kamaráda

5. března 2021 13:44 , aktualizace 15:54

Krádež Zvířata

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Na policii v Klatovech se v úterý 23. února dostavil muž, který oznámil odcizení pejska plemene Jack Russell Teriér, kterého má společně se svou babičkou. Muž policistům uvedl, že v pondělí odpoledne odešel z domu a babička ho večer informovala, že psa vzal mužův bratranec vyvenčit. Bohužel tento osmnáctiletý mladík po návratu z procházky městem tvrdil, že mu psa někdo ukradl, když jej uvázal a na chvilku se od něj vzdálil v Masarykově ulici.

     Policisté po pejskovi s výrazným postrojem začali pátrat a po týdnu zjistili, kde se odcizené zvíře nachází. "Muž, u kterého byl pes vypátrán, policistům popsal, že za ním přibližně před týdnem večer přišel mladík a nabízel mu na prodej psa za dva tisíce korun s odůvodněním, že o něj majitel nepečuje," popsala tisková mluvčí policie s tím, že muž zaplatil požadovanou částku a psa si nechal. Podle našich informací oním mladíkem, který psa muži prodal, byl právě bratranec majitele psa, který ho vzal před týdnem vyvenčit.
     Policisté na místo přivolali strážníky městské policie, kteří disponují čtečkou čipů a prověrka čipu potvrdila, že skutečně jde o ukradeného psa. Poté byl pejsek vrácen původnímu majiteli. 
     Policisté případ zatím šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku.

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.